LIVE Război în Ucraina, ziua 611: Armata rusă execută soldații care nu respectă ordinele / Washingtonul anunță un nou ajutor militar pentru Kiev

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Războiul continuă în Ucraina, în cea de-a 611-a zi de la invazia rușilor. Statele Unite ale Americii au anunțat asistență suplimentară pentru securitatea Ucrainei în contextul invaziei rusești, în valoare de 150 de milioane de dolari, a anunțat secretarul de stat american, Antony Blinken. Ucraina a declarat că intenționează să evacueze sute de copii din comunitățile din apropierea orașului Kupiansk din nord-estul țării.

Militarii ruși din unitatea de artilerie a Districtului Militar Central trag cu un obuzier D-30 spre pozițiile ucrainene, în LuganskFoto: Stanislav Krasilnikov / Sputnik / Profimedia

SINTEZA ZILEI

  • Statele Unite deţin informaţii că armata rusă execută soldaţii care nu respectă ordinele legate de războiul din Ucraina, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, în cadrul unui briefing de presă.
  • Volodimir Zelenski afirmă, în mesajul transmis joi seară, că „se vede mai clar” un sfârşit al acestui război cu o victorie a Ucrainei. „Ucraina trebuie să devină – şi va deveni – mai puternică. Aşa încât să marcăm pentru totdeauna în istorie că imperiul rus nu va mai veni pe pământul ucrainean vreodată”, subliniază el.
  • Statele Unite anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina
  • Potrivit unui comunicat de presă difuzat de Departamentul de Stat al SUA, ajutorul în valoare de 150 de milioane de dolari va fi folosit în principal pentru furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană, muniție de artilerie și arme antitanc.
  • Vladimir Putin vrea ca primul segment al stației spațiale rusești să ajungă pe orbită până în 2027
  • MAE rus a informat că discuțiile ce au avut joi la Moscova cu o delegație a Hamas au vizat „eliberarea ostaticilor străini, inclusiv a cetăţenilor ruşi”, pe care gruparea islamistă îi ţine în prezent în Gaza, au informat agenţiile de presă ruse.
  • Zece zile în care Viktor Orbán a înfuriat Occidentul
  • Lavrov invocă o „agresiune occidentală” împotriva Rusiei, care ar face parte dintr-o „cruciadă” a SUA

––––––

Evenimentele de joi privind agresiunea rusă au fost LIVE aici pe HotNews.ro

spot_imgspot_img