LIVE Război în Ucraina, ziua 616: Alertă de raid aerian în portul Sevastopol / Transportul maritim și taficul pe podul Kerci, suspendate

0

Războiul din Ucraina continuă în a 616-a zi în timp ce armata rusă face încercări nereușite de asalt în șase direcții, susține Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei. În ultimele 24 de ore, trupele Kievului au respins 45 de atacuri ale forțelor Moscovei. Armata ucraineană mai susține că „situația operațională în estul și sudul Ucrainei rămâne dificilă”.

Militari ucraineni mobilizați în zona AvdiivkaFoto: AA / Abaca Press / Profimedia Images

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 616, LIVETEXT:

07:48 O alertă de raid aerian a fost declarată în portul Sevastopol din Crimeea, iar traficul pe Podul Kerci, precum și transportul maritim au fost suspendate, au declarat miercuri dimineață oficialii instalați de Rusia în Peninsula Crimeea, potrivit Reuters.

Sinteza ultimelor 24 de ore de război:

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus compatrioţilor, în mesajul transmis marţi seară, că Ucraina va adăuga, cu ajutorul partenerilor, şi mai multă securitate la Marea Neagră, iar Rusia va pierde orice oportunitate de a domina această zonă şi de a-şi răspândi influenţa şi forţa distructivă în alte ţări.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski crede că lumea s-a obișnuit cu războiul din Ucraina și că Occidentul l-a trădat, în timp ce unii dintre consilierii săi nu mai cred în victoria împotriva Rusiei.
  • Un tribunal rus a respins marți apelul împotriva detenției jurnalistei ruso-americane Alsu Kurmașeva, acuzată că nu s-a înregistrat ca „agent străin”, potrivit AFP.
  • Vladimir Putin încearcă să profite de războiul dintre Israel şi Hamas pentru a reduce sprijinul Occidentului pentru Ucraina, unde forţele ruse vor câştiga dacă Statele Unite vor înceta să sprijine Kievul, au atenţionat marţi doi miniştri americani.
  • „Succesul Ucrainei în bătălia de la Marea Neagră este ceva ce va rămâne în cărţile de istorie, deşi nu se discută prea des acum”, a spus Zelenski.
  • Trei ruși arestați la New York pentru exportul de componente electronice de arme. Doi bărbați și o femeie din Rusia au fost arestați marți la New York și inculpați pentru export din Statele Unite de componente electronice folosite de armata rusă și găsite pe teren în Ucraina, a anunțat justiția americană, potrivit AFP.
  • Rusia anunță că trei soldați ucraineni capturați au fost condamnați la închisoare pe viață pentru o serie de infracțiuni, inclusiv crimă și „tratament crud” aplicat civililor.

——————

Evenimentele de marți privind agresiunea rusă au fost LIVE aici pe HotNews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *