LIVE Război în Ucraina – ziua 786: Țările G7 încearcă să găsească mai multe sisteme antiaeriene pentru Ucraina / Donald Trump cere Europei să „se mişte” pentru a ajuta Kievul / Moscova limitează drastic deplasările oficialilor săi în străinătate

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ucraina i-a avertizat joi pe miniștrii de externe ai marilor puteri din Grupul celor șapte (G7) că trebuie să schimbe strategia dacă vor ca Kievul să reziste atacurilor aeriene rusești din ce în ce mai distructive. Miniștrii G7, reuniți pe insula Capri, au recunoscut necesitatea de a trimite mai multe sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a participat, de asemenea, la reuniunea G7 de joi, declarând înainte de începerea ei că Alianța caută în mod activ să trimită mai multe sisteme de apărare aeriană cât mai repede posibil. `Lucrăm la posibilitatea de a (trimite) mai multe baterii Patriot în Ucraina. Suntem în dialog cu anumite țări specifice”, a spus el. Cancelarul german Olaf Scholz a spus că speră că membrii alianței NATO vor livra în curând șase sisteme de apărare aeriană Patriot Ucrainei.

Soldați ucraineni cu un tun autopropulsat camuflat pe frontul din LymanFoto: Wojciech Grzedzinski / AFP / Profimedia Images

Toate informațiile despre războiul din Ucraina – ziua 786 – LIVE pe HotNews.ro:

06:56SUA blochează planurile Rusiei de redresare prin intermediul gazului natural lichefiat. Un nou episod al confruntării energetice Washington – Moscova „se desfășoară” în Siberia, în Regiunea Autonomă Yamalo-Neneţk, de unde se extrage cea mai mare parte a gazelor naturale din Rusia.

06:45Donald Trump cere Europei să „se mişte” în cazul Ucrainei. Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se „mişte” şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina.

„Cum se face că Statele Unite au angajat peste 100 de miliarde de dolari în războiul din Ucraina, mai mult decât Europa, în timp ce ne desparte un ocean!”, a spus el.

05:50 Reuters: Moscova se teme de spionaj şi limitează drastic deplasările oficialilor în străinătate

Rusia face tot mai dificilă deplasarea în străinătate pentru unii oficiali, din cauza temerilor că puterile străine ar putea încerca să obţină acces la secrete de stat într-un moment în care se desfăşoară cea mai gravă criză a relaţiilor cu Occidentul din ultimii peste 60 de ani, au declarat nouă surse pentru Reuters..

Scurtă recapitulare a evenimentelor recente:

  • Directorul CIA, Bill Burns, a avertizat joi că, dacă SUA nu trimit mai mult sprijin militar, Ucraina ar putea pierde războiul împotriva Rusiei până la sfârşitul anului.
  • Fostul și posibil viitorul președinte al SUA, Donald Trump, învinovățește Ucraina pentru multe dintre probleme sale politice, iar el pare să nu uite sau să ierte prea ușor, arată o analiză Politico.eu, care realizarea o analiză a rădăcinilor antipatiei miliardarului american față de Kiev.
  • Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, a lansat joi un atac virulent la adresa conducerii Republicii Moldova, acuzând că aceasta promovează neonazismul și „românizarea artificială” a populației țării.
  • Un cetățean polonez a fost reținut după ce a fost acuzat că s-a oferit să ajute Rusia să îl ucidă pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei acestuia în Polonia.
  • O instanță din Sankt Petersburg l-a condamnat joi la 7 ani de închisoare pentru trădare pe Alexandr Kuranov, un cercetător veteran care a lucrat la tehnologiile dezvoltate de Rusia pentru crearea rachetelor sale hipersonice.
  • Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi muniţii cauzat de întârzierile în trimiterea asistenţei militare din partea aliaţilor săi, a anunţat ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko.
  • Un atac ucrainean asupra unui aerodrom militar din Crimeea ocupată de Rusia a avariat grav miercuri patru lansatoare de rachete, trei stații radar și alte echipamente, a anunțat joi agenția de spionaj militar ucraineană.
  • Rusia a interzis „Fundația Boris Nemțov pentru Libertate”, „Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate” și „Centrul Ucrainei pentru Libertăți Civile” ca organizații „indezirabile”, a declarat miercuri Ministerul Justiției de la Moscova.
  • Două persoane au fost arestate în Germania pentru că ar fi pus la cale atacuri menite să submineze sprijinul militar pentru Ucraina, a anunțat joi Parchetul federal german.

—————

spot_imgspot_img