LIVE TEXT   Războiul din Ucraina, anul 1, ziua 2. Ucraina marchează un an de la începerea războiului, Zelenski promite că va asigura victoria / O instanţă populară solicită arestarea şi judecarea lui Putin / Canada livrează Ucrainei încă patru tancuri Leopard

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

 

UPDATE 00:00 – Guvernul SUA a anunţat un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, care vizează industria metalurgică şi minieră, precum şi zeci de persoane şi organizaţii 

Acest lucru este conform unui anunţ oficial al Departamentului Trezoreriei SUA.

Începând cu 10 martie, SUA impune o taxă vamală de 200% pentru aluminiul şi produsele din aluminiu din Rusia.

De la 1 aprilie, tarifele vamale pentru majoritatea metalelor şi a produselor metalice a căror intrare în SUA nu este interzisă vor creşte de la 35% la 70%.

Şi iată primele detalii despre cel de-al zecelea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, pe care Uniunea Europeană a reuşit să îl aprobe peste noapte.

 

În special, sancţiunile impun restricţii severe asupra exporturilor de produse şi tehnologii cu dublă utilizare către Rusia.

 

În plus, „sunt introduse măsuri restrictive specifice împotriva persoanelor şi entităţilor care susţin războiul, răspândesc propagandă sau furnizează drone folosite de Rusia în război, precum şi măsuri pentru a contracara dezinformarea rusă”.

 

 

UPDATE 11:40 – Canada va oferi sprijin militar suplimentar Ucrainei

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat că Canada va oferi sprijin militar suplimentar Ucrainei, transmite The Guardian. 

Vineri, 24 februarie,  Trudeau a declarat că Canada va furniza încă patru tancuri de luptă principale Leopard 2, relatează CTV News.

Tancurile suplimentare vor ridica numărul total de tancuri furnizate de Canada la opt.

Canada va furniza, de asemenea, un vehicul blindat de recuperare, precum şi peste 5.000 de cartuşe de muniţie.

 

UPDATE 11:30 – Reprezentanţii permanenţi ai statelor membre UE au convenit asupra celui de-al 10-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a invaziei Ucrainei, a anunţat Preşedinţia suedeză a Consiliului UE.

UPDATE 11:11 – SUA vor oferi 10 miliarde de dolari Ucrainei 

Într-o declaraţie de vineri, secretarul de Stat Antony Blinken a declarat: „… în coordonare cu Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională  şi Departamentul Trezoreriei, anunţăm asistenţă de peste 10 miliarde de dolari, inclusiv sprijin bugetar pentru Guvernul Ucraina şi asistenţă energetică suplimentară pentru a sprijini ucrainenii care suferă de atacurile Rusiei.”

Blinken a spus că fondurile sunt cruciale pentru Ucraina şi asigură că guvernul ucrainean poate continua să satisfacă „nevoile critice ale cetăţenilor săi, inclusiv asistenţa medicală, educaţia şi serviciile de urgenţă”.

El a adăugat că administraţia Biden lucrează, de asemenea, alături de Congres pentru a oferi asistenţă energetică suplimentară ţării sfâşiate de război. 

Ştirea iniţială – La un an de la declanşarea războiului, dictatorul rus este în mod simbolic „condamnat pentru crime de război împotriva umanităţii”   

AP News –  O „curte populară” l-a judecat luni  în absenţa pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru crimele de război comise în invazia sa în Ucraina, într-o mişcare simbolică  

Procurorii au spus că vor prezenta dovezi că Putin a comis crime de agresiune prin ordonarea invaziei în urmă cu aproape un an, declanşând un război devastator care a ucis sute de mii de oameni şi a lăsat oraşe în ruine. 

Cu ocazia comemorării a unui an de la declanşarea războiului, ştirea a fost preluată de The Guardian cu titlul  O „instanţă populară” a aprobat un rechizitoriu împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin pentru crima de agresiune şi a cerut arestarea acestuia.

„După o săptămână de audieri de la Haga, un grup de trei experţi juridici internaţionali a emis ordinul şi a cerut comunităţii internaţionale „să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că o instanţă cu competenţe legale emite un rechizitoriu împotriva preşedintelui Vladimir Vladimirovici Putin pentru a fi arestat şi judecat într-un tribunal oficial din Ucraina cât mai curând posibil”.

Dictatorul rus este de negăsit la ora actuală, probabil din cauza atitudinii sfidătoare pe care au arătat-o majoritatea parlamentarilor, miniştrii şi chiar apropiaţii acestuia la ultimul discurs despre starea naţiunii de marţi, 21 februarie. 

Majoritatea susţinătorilor săi sunt nemulţumiţi de modul cum a derulat operaţiunea militară specială, rezultând pierderi mari de militari, dar şi intrarea Rusiei în prag de colaps economic din cauza sancţiunilor. 

Purtătorul său de cuvânt, Dmitry Peskov, a anunţat că Putin nu va ţine niciun discurs, chiar cu două ore înainte ca ministerul de Externe al Chinei să-şi anunţe planul pentru pace, solicitând încetarea imediată a ostilităţilor. 

Potrivit ultimelor ştiri, ziua de 24 februarie a fost lipsită de incidente în Ucraina, nefiind bombardamente, dar în Rusia au fost organizate mitinguri care s-au încheiat cu arestări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img