LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 306. A doua zi de Crăciun pe timp de război / Atac cu drone asupra Rusiei / Medvedev şantajează Vestul cu declanşarea celui de-al IIII-lea Război Mondial / Relaţii îngheţate cu restul Europei în următorii 10 ani / Şi Erdogan este supărat pe Occident / Rusiei, ameninţată cu alungarea din Consiliul de Securitate al ONU

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

UPDATE 13:00 Ruşii pun mine pentru a apăra poziţiile în serviciile de informaţii ucrainene, dar nu au oameni care să păzească câmpurile de mine

Trupele ruse din Ucraina pun mine antitanc şi antipersonal din octombrie pentru a apăra poziţiile pe care le-au cucerit în estul şi sudul Ucrainei, potrivit Ministerului Apărării de la Londra, citând cel mai recent buletin de informaţii al serviciilor secrete britanice. Câmpurile minate „constituie un obstacol pentru trupele antrenate doar atunci când sunt apărate prin foc şi vigilenţă, care în momentul de faţă par să lipsească în forţele ruse staţionate în teatrul ucrainean. Aşezarea minelor, în acest caz, nu ar respecta regulile de război dictate de manualele ruseşti”.

UPDATE 12:00 Kiev, peste 40 de atacuri ruseşti de Crăciun

Rusia a lansat „peste 40 de atacuri cu rachete” asupra Ucrainei în ziua de Crăciun, au raportat forţele armate de la Kiev, subliniind că chiar ieri preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut că este „gata de negociere”. În vizorul trupelor Moscovei, zeci de oraşe din regiunile Lugansk, Doneţk, Harkiv, Herson şi Zaporizhzhia, a precizat Kie, raportând că armata sa a tras în aproximativ douăzeci de ţinte ruseşti.

UPDATE 11:00 Kiev: Pierderile ruseşti cresc la 102.600 de morţi şi 3.016 tancuri

Bilanţul soldaţilor ruşi care au murit de la începutul invaziei Ucrainei a crescut cu încă 550 în ultimele 24 de ore, la 102.600. Acest lucru a fost raportat de bilanţul zilnic întocmit de forţele armate de la Kiev care raportează pierderea a încă 5 tancuri (cu un total care se ridică la 3016 unităţi), distrugerea altor 5 sisteme de artilerie (în total 1996) şi a unei drone.

UPDATE 10:00 Ucraina: Kievul intenţionează să ceară îndepărtarea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Ucraina intenţionează să ceară înlăturarea Rusiei ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, susţine ministrul de Externe Dmitro Kuleba, explicând că, potrivit Kievului, Moscova „nu are dreptul să rămână” în Consiliul de Securitate şi „în general, în Organizaţia Naţiunilor Unite”. „Aceste probleme nu au fost încă discutate în public de liderii de stat şi guvernamentali, dar la un nivel inferior, oamenii îşi pun deja întrebarea ce ar trebui să devină Rusia pentru a nu reprezenta o ameninţare la adresa păcii şi securităţii”, a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene.

UPDATE 09:00 Medvedev: nu vom avea relaţii normale cu Occidentul în următorul deceniu

Rusia nu se aşteaptă să aibă relaţii normale cu Occidentul în deceniul care urmează, sperând ca „următoarea generaţie de politicieni rezonabili” să vină la putere, a afirmat vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, subliniind că aceasta „nu este o alegere” a Moscovei. „Vom dezvolta relaţii cu restul lumii”.

UPDATE 08:00 Trei soldaţi ucişi de epava unei drone ucrainene doborâte la baza militară rusă din Saratov

Trei militari au fost ucişi de epava unei drone ucrainene care a căzut pe o bază militară din regiunea Saratov din Rusia, au anunţat agenţiile ruse, citând Ministerul Apărării al ţării. „Pe 26 decembrie, în jurul orei 1:35, ora Moscovei, o aeronavă ucraineană fără pilot a fost doborâtă la joasă altitudine în timp ce se apropia de aerodromul militar Engels din regiunea Saratov”, a declarat Ministerul rus al Apărării. „Ca urmare a căderii epavei dronei, trei militari ruşi din personalul tehnic care se aflau pe aerodrom au fost răniţi de moarte”. Ministerul a adăugat că echipamentele aviatice nu au fost avariate.

UPDATE 06:30 Rachete ruseşti cad asupra oraşelor ucrainene, în timp ce Putin spune că este deschis negocierilor

Forţele ruse au bombardat zeci de oraşe din Ucraina în ziua de Crăciun, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că este deschis negocierilor.

UPDATE 07:00 Moscova: gata să repornească livrările UE prin gazoductul Yamal

Moscova este pregătită să reia aprovizionarea cu gaz către Europa prin conducta Yamal-Europa, a declarat vicepremierul rus, Alexander Novak, într-un interviu acordat agenţiei Tass. Rusia, adaugă el, se aşteaptă ca, în ciuda războiului din Ucraina, să fi trimis 21 de miliarde de metri cubi de gaze naturale lichefiate în Europa până la sfârşitul acestui an. „Europa – observă Novak – a fost o piaţă cheie pentru vânzarea produselor noastre petroliere. Să aşteptăm şi să vedem ce decizii iau pe termen lung. Momentan, nu avem idee cum poate fi înlocuit combustibilul nostru”.

UPDATE 06:30 Potrivit armatei ucrainene, Moscova vrea să deschidă un alt front în est

Purtătorul de cuvânt al Grupului Armatei Ucrainene a Forţelor de Est, Serhi Cherevati, a declarat că armata rusă intenţionează să lanseze o nouă ofensivă în estul ţării şi să deschidă un nou front în regiunea Doneţk, pe lângă cele ale lui Bakhmut şi cel al Avdiivka. Estul Ucrainei, subliniază Cherevaty, rămâne „principalul teatru de operaţiuni militare, unde inamicul şi-a concentrat majoritatea forţelor”. Oraşul în care ruşii ar fi gata să-şi concentreze atacurile este Lyman, la 50 de kilometri nord de Bahmut. „Armata ucraineană nu permite inamicului să treacă prin apărarea noastră şi provoacă pierderi sistematice”, a conchis Cherevati, potrivit căruia „mai mult de 50 de ocupanţi au fost ucişi şi aproximativ 80 de răniţi numai în direcţia Bahmut”.

UPDATE 06:00 Belarus: pregătire cu ruşii a fost finalizată cu ruşi, sunt gata să folosească rachetele Iskander şi S-400

Armata belarusă este pregătită să utilizeze sistemele de rachete Iskander şi S-400 furnizate de Rusia, a asigurat Leonid Kasinski de la Ministerul Apărării din Belarus pentru postul de televiziune de stat STV. „Miliştii noştri au urmat un curs cuprinzător de pregătire la centrele comune de luptă şi antrenament ale Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse şi Republicii Belarus. Aceste tipuri de arme, Iskander şi S-400, „sunt în prezent în serviciu de luptă”, a spus Kasinski, potrivit rapoartelor agenţiei ruse Interfax. Kasinski a vorbit şi despre pregătirea personalului de zbor pentru acele avioane care vor fi reechipate pentru a transporta muniţie specială.

UPDATE 05:00 Medvedev: Toate eforturile de a distruge regimul de la Kiev

Rusia va depune „toate eforturi” pentru a se asigura că „regimul de la Kiev încetează să existe”, susţine Dmitri Medvedev, şef adjunct al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, într-un lung discurs publicat de Rossiyskaya Gazeta. „Astăzi, nimeni în afară de noi nu o poate face. Demararea operaţiunii speciale a fost o decizie dificilă, dar necesară”, pentru că „nu era vorba doar de protejarea republicilor frăţeşti din Donbass, ci şi de garantarea securităţii şi suveranităţii Rusiei însăşi”, subliniază fostul preşedinte rus. „A fost imposibil să mai amânăm”, adaugă Medvedev, potrivit căruia NATO şi guvernul de la Kiev „şi-au anunţat dorinţa de a relansa arsenalul nuclear”.

UPDATE 04:00 Medvedev: Europa este responsabilă pentru renaşterea nazismului

Ţările europene sunt responsabile pentru renaşterea ideologiei naziste, este acuzaţia lansată de vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-un articol publicat în Rossiyskaya Gazeta, potrivit Tass. „La ce se poate aştepta de la unele ţări europene care au dat naştere naţional-socialismului şi fascismului la un moment dat în istorie? Astăzi, ei sunt responsabili pentru renaşterea ideologiei naziste”, este de părere fostul preşedinte rus. Potrivit lui Medvedev, Occidentul rămâne tăcut „referitor la atrocităţile naziştilor care îşi etalează svastici pe uniformele lor în teritoriile aflate sub controlul lor, justificându-şi trecutul şi, mai important, torturi şi crime viitoare”. „Şi, deşi forţele guvernamentale” din acele ţări europene „se definesc ca de stânga sau creştine, ele sunt în realitate adevăraţii moştenitori ai Partidului Muncitoresc Naţional Socialist German şi ai Partidului Naţional Fascist”.

UPDATE 03:00 Medvedev: Rusia va face totul pentru a evita al treilea război mondial

Rusia va face tot posibilul pentru a evita un al treilea război mondial şi o catastrofă nucleară, afirmă Dmitri Medvedev, şef adjunct al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, într-un lung discurs publicat de Rossiyskaya Gazeta. „Dacă nu obţinem garanţiile de securitate (n.r. – pentru Rusia), tensiunea va persista la infinit. Lumea va continua să se echilibreze în pragul unui al treilea război mondial şi a unei catastrofe nucleare”, continuă Medvedev, asigurând însă că „vom face totul pentru a preveni” acest scenariu dramatic.

UPDATE 02:00 Erdogan: Occidentul provoacă, nu caută medierea

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a spus că în ceea ce priveşte războiul din Ucraina, Occidentul nu a făcut decât să-şi intensifice provocările şi nu a încercat să medieze. „Din păcate, Occidentul a activat doar elemente de provocare şi nu a încercat să fie un mediator”, a spus Erdogan, la o întâlnire a tinerilor, la Erzurum. „În faza de mediere, noi, ca Turcia, ne-am asumat acest rol în 2022 cu coridorul de cereale al Mării Negre”, a menţionat apoi Erdogan.

UPDATE 01:00 Kirill îi trimite felicitări de Crăciun Papei Francisc

Patriarhul Moscovei Kirill a trimis un mesaj de urări de Crăciun Papei Francisc, informează site-ul Patriarhiei. Kirill îi trimite lui Francisc cele mai bune urări „pentru sărbătoarea Naşterii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Îţi doresc ajutorul lui în slujirea ta şi, de asemenea, pace şi prosperitate pentru turma care ţi-a fost încredinţată”, se arată în mesajul transmis de şeful Bisericii Ortodoxe Ruse Pontifului.

UPDATE 00:00 – Presa de stat rusă: Medvedev cere „garanţii de securitate” pentru Rusia

Vicepreşedintele rus al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a declarat că pentru a „normaliza situaţia” care ar putea duce la un Al Treilea Război Mondial, Rusia are nevoie de „garanţii de securitate”, a informat presa de stat rusă Rossiyskaya Gazeta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img