LIVEVIDEO Certificatul verde COVID va fi obligatoriu peste tot, mai puțin la farmacie sau la magazin alimentar. Care sunt regulile pentru copii / Explicațiile lui Raed Arafat – Esential

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Începând de luni, certificatul verde COVID va fi obligatoriu peste tot, inclusiv la mall, la primărie sau la Administrația Financiară. Excepție fac farmaciile și magazinele alimentare. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că în aceste spații copiii sub 12 ani vor putea intra doar însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală.

Noile restricții decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) prevăd instituirea carantinei de noapte, între orele 22.00 și 05.00, închiderea magazinelor la ora 21, și accesul în timpul zilei în centrele comerciale sau alte magazine doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală. În acest ultim caz fac excepție unitățile de alimentație publică în care doar se comercializează produsele alimentare și băuturile alcoolice sau nealcoolice dispuse în afara centrelor comerciale, târgurile, bâlciurile și talciocurile.

De asemenea, va fi nevoie de certificat verde COVID pentru accesul tuturor persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorilor economici cu capital public.

Raed Arafat a explicat aceste măsuri:

  • Accesul în toate zonele care nu sunt esențiale – farmacii, magazine alimentare – se face doar cu certificatul verde COVID pentru vaccinați sau trecuți prin boală.
  • Copiii sub 12 ani nu pot intra în spațiile respective decât însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală
  • În magazinele alimentare din mall accesul va fi posibil doar cu certificatul verde.
  • Cum își poate plăti o persoană nevaccinată taxele la primărie sau la Fisc?
  • Primăria să se organizeze prin ghișeu sau altceva. Plata taxelor poate astepta
  • Este o regulă stabilită și soluția rămâne certificatul verde
  • Persoana poate fi testată și la intrarea în cladiri
spot_imgspot_img