Locurile de parcare amenaje de primărie în București se plătesc, din 15 august / Care sunt tarifele de parcare și care sunt amenzile dacă nu plătești – harta zonelor de tarifare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Începând din 15 august, bucureștenii nu vor mai putea parca fără să plătească anticipat, nerespectarea acestei reguli atrăgând amenzi de 200 de lei și blocarea mașinii.

Parcare pe trotuar București 14Foto: Hotnews

Măsura a fost anunțată recent de către Primăria Capitalei:

  • „Un comportament civilizat în parcarile municipale vă ferește de sancțiuni.
  • Vă rugăm să parcați regulamentar și să achitati anticipat serviciul public de parcare.
  • Din 15 august, nerespectarea acestor reguli atrage riscul aplicarii unei sanctiuni de 200 lei/zi și imobilizarea autovehiculului până stingerea obligației de plată.
  • Parcați legal și evitati sancționarea!”.

Tarifele de parcare în București. Cel mai scump este în zona zero

Parcarea în intervalul orar 7.00-23.00 costă 10 lei pe oră, respectiv 5 lei pe oră în zona zero, respectiv zona 1.

Astfel, pentru zona zero, o oră de parcare costă 10 lei, pentru zona 1 – 5 lei, iar pentru zona 2 – 2,5 lei pe oră.

De asemenea, potrivit Primăriei Capitalei, există mai multe tipuri de abonamente, iar riveranii pot beneficia de abonamente cu sau fără rezervarea locului de parcare, 24/7, în fiecare din zonele de tarifare 0, 1 sau 2 din București. Persoanele fizice pot alege abonamente de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Capitalei.

Prețurile abonamentelor pentru persoane fizice sunt următoarele:

  • Zona zero: abonament de o zi (07.00 – 23.00) – 75 lei/zi. Abonament pentru o săptămână – 300 lei. Abonament pentru o lună – 1.050 lei. Abonament pe semestru – 5.250 lei. Abonament pe an- 9.450 lei.
  • Zona 1: abonamente de o zi – 38 lei, 150 lei/săptămână, 525 lei/lună, 2.625 lei/semestru și 4.725 lei/an
  • Zona 2: abonamente de o zi – 15 lei, 60 lei/săptămână, 210 lei/lună, 1.050 lei/semestru și 1.890 lei/an.

Cei care au abonamente pentru zona zero pot utiliza şi locurile de parcare din zonele 1 şi 2, iar cei care au abonamente în zona 1 pot folosi şi locurile de parcare din zona 2.

Pentru eliberarea abonamentului, riveranii (persoane fizice care au autoturisme și au domiciliul pe strada unde este amenajat parcajul public) trebuie să prezinte buletinul de identitate care să demonstreze faptul că domiciliază pe strada pentru care doresc să li se elibereze abonamentul și certificatul de înmatriculare al autovehiculului care să demonstreze că respectivul autoturism este proprietatea sa ori copia după contractul de leasing pentru persoana fizică pentru dovedirea faptului că solicitantul deține în folosință autovehiculul respectiv. Pentru a se putea acorda acest tip de abonament, adresa din certificatul de înmatriculare trebuie să fie aceeași cu cea din buletin.

Abonamentele pot fi achiziționate și prin intermediul aplicației pentru telefon mobil Parking București, disponibilă în Google Play și AppStore.

Persoanele juridice au, la rândul lor, posibilitatea de a opta pentru abonamente fără rezervarea locului de parcare de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare din zonele 0, 1 sau 2, în intervalul orar 07:00-23:00 sau pentru abonamente cu rezervarea locului de parcare, pe o durată de o lună, un semestru sau un an, 24/7.

  • Zonele de tarifare pot fi vizualizate la adresa www.cmpb.ro, secțiunea PARCAJE, subsecțiunea ZONE DE TARIFARE.

spot_imgspot_img