Lucian Bode, despre cazul comisarului Christian Ciocan: Sunt câteva chestiuni care îmi sunt neclare / Nu exclud nicio măsură – Esential

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat joi că nu exclude nicio măsură contra directorului MAI Christian Ciocan, aflat în centrul unui scandal declanșat de o înregistrare video postată de Sindicatul Europol.

Comisarul-șef Christian Ciocan, director în cadrul ministerului de interne a fost prins încălcând 7 prevederi legale, iar apoi a avut un comportament ”scandalos” față de agenții care îl sancționau, a acuzat miercuri Sindicatul Europol din Poliția Română.

”Sunt câteva chestiuni care îmi sunt neclare”, a spus joi Bode, care a părut deranjat și de faptul că în spațiul public apar înregistrări făcute de polițiști.

Șeful MAI a spus că permisul lui Ciocan nu a fost reținut: ”vreau să văd dacă procesul verbal a fost întocmit cu obligația de a preda permisul în termenul legal”.

Bode a afirmat că unele ”atitudini, indiferent căp ești director MAI sau agent de poliție, nu sunt normale. Ești polițist 24 de ore din 24 și atitudinea ta trebuie să fie una care să genereze respect și nu discuții în spațiul public”.

La insistențele jurnaliștilor din fața sediului MAI, care întrebau dacă ia în calcul demiterea comisarului-șef Cioca, ministrul a răspuns: ”Aștept să văd ce s-a întâmplat acolo și nu exclud nicio măsură. Sunt convins că din raport va rezulta tot filmul evenimentelor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *