Lucruri esentiale de care sa tii cu strictete cont atunci cand te muti dintr-o locuinta in alta

       Mutarea intr-o locuinta noua este in general un moment in care ne simtim nerabdatori si entuziasmati, pentru ca adesea acesta marcheaza un nou inceput si o schimbare radicala in viata noastra. Pentru cei mai multi proprietari aflati la acest pas, entuziasmul dispare in momentul in care constata ca trebuie sa mute zeci sau poate chiar sute de lucruri din vechea locuinta in cea noua. Un proces pe care oricum am incerca sa-l privim, este unul migalos si mare consumator de timp. Din acest motiv, pentru a putea depasi acest moment cat mai simplu, este nevoie de foarte multa organizare, dar si inarmarea cu cat mai multa rabdare. Mai mult decat atat, este recomandat sa iei fiecare etapa pe rand, oricat de nerabdator ai fi sa te muti in noua locuinta, pentru ca daca vei face totul intr-o zi, cu certitudine vei uita sa bifezi anumiti pasi importanti.

            Un lucru pe care este foarte important sa il intelegem este acela ca lucrurile facute pe graba adesea vin la pachet cu diferite repercusiuni, iar procesul de mutare intr-o locuinta noua nu face niciun fel de exceptie de la aceasta regula. Pentru ca sunt sigur ca iti doresti ca totul sa mearga ca pe roate, am pregatit pentru tine cateva sfaturi utile de care sa tii cont atunci cand doresti sa te muti rapid si fara prea multe batai de cap dintr-o locuinta intr-alta.

            Impacheteaza totul in mod corespunzator si cat mai logic.

            Impachetatul lucrurilor pe care le vei lua cu tine in noua locuinta reprezinta poate unul dintre cei mai importanti pasi pe care ii ai de facut in tot acest proces migalos. Asa cum probabil te-ai si asteptat, acest lucru trebuie sa se faca intr-un mod cat se poate de organizat, pentur ca altminteri iti va lua o vesnicie sa le muti pe toate in noua locuinta. Mai mult decat atat, este recomandat sa protejezi corespunzator produsele precum: clasicele centrale termice, produse de mobilier, produse din sticla, sau orice alte produse care se pot zgaria sau deteriora cu usurinta. In acest sens, este recomandat sa apelezi cu incredere la o folie de ambalare de calitate, care te poate scuti de astfel de neplaceri.

            Sorteaza totul inainte de a le muta.

            Desi poate parea greu de crezut, atunci cand vei sorta lucrurile pentru a le pregati pentru transport, te vei desparti de o buna parte din ele. Fie datorita faptului ca s-au invechit sau fie nu iti mai sunt de niciunul folos in noua locuinta. Acest lucru te poate ajuta sa faci putine ordina printre lucruri, astfel ca pe langa ca nu va mai fi necesar sa transporti atat de multe, vei putea face si o “curatenie generala” printre acestia.

            Nu sari niciodata peste etape importante.

            Pentru ca totul sa decurga exact asa cum ti-ai propus, am putea spune ca este esential sa iei fiecare etapa in parte si sa o parcurgi asa cum se cuvine. Nu sari peste etape si nu grabi lucrurile pentru ca s-ar putea sa constati ulterior ca alergatul in toate directiile nu a facut decat sa transforme intregul proces intr-unul si mai dezorganizat, ceea ce poate prelungi si mai mult mutarea in noul camin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *