Ludovic Orban: Am decis în coaliţie îmbunătăţirea legislaţiei, astfel încât să fie actualizată valoarea contractului în funcţie de creşterea preţurilor la materialele de construcţii – Esential

Ludovic Orban a anunţat că la şedinţa de luni a coaliţiei a fost luată decizia ca legislaţia să fie îmbunătăţită astfel încât să permită actualizarea valorii contractului în funcţie de creşterea preţului la materialele de construcţii. Liderul PNL a adăugat că aceasta este o problemă cu care se confruntă toată Europa.

„Am discutat un subiect foarte important şi trebuie menţionat, pentru că trebuie să ştie autorităţile locale, constructorii. Ştiţi foarte bine că, nu numai în România, în Europa ne confruntăm cu un val de creştere a preţului materialelor de construcţii şi am luat decizia să îmbunătăţim legislaţia astfel încât să permitem actualizarea valorii contractului în funcţie de creşterile efective ale preţului materialelor de construcţii”, a anunţat Orban la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, care a avut loc luni la Palatul Victoria, relatează News.ro.

Liderul PNL a mai precizat că a fost alcătuit un grup de lucru, iar în maximum trei săptămâni va fi pregătită modificarea legislaţiei.

„Este vorba de modalitatea de indexare a valorii contractelor ca urmare a creşterii preţului la materialele de construcţie, şi aici este vorba de nişte creşteri fără precedent atât la fier beton, la lemn, la cupru, la agregate, balast şi toate celelalte materiale de construcţii, pentru că altfel există riscul ca foarte mulţi constructori să nu poată să-şi finalizeze obiectivele de investiţii fără un mecanism corect de indexare a valorii contractelor”, a explicat Ludovic Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *