Ludovic Orban îl îndeamnă pe Nicușor Dan să lase Guvernul fără apă caldă și căldură dacă nu primește banii ceruți

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fostul premier Ludovic Orban, cel care l-a impus pe Nicușor Dan candidat l-a Primăria Capitalei, spune că ar fi „perfect jusificată” o decizie a primarului de suspendare a furnizării de energie termică în clădirile guvernamentale în cazul în care Guvernul nu îi va da banii ceruți.

Ludovic Orban Foto: Guvernul Romaniei

  • „În cazul în care guvernul PSDNL nu înțelege de vorbă bună, ar fi perfect justificată o decizie a primarului general de suspendare a livrării energiei termice către clădirile guvernamentale până când guvernul plătește primăriei capitalei sumele de bani datorate conform prevederilor legale.
  • Mai bine să le înghețe țurloaiele guvernanților decât să sufere de frig bucureștenii”, a spus pe Facebook liderul partidului Forţa Dreptei.

HotNews.ro a scris săptămâna trecută că ELCEN a obținut în instanță trei titluri executorii impotriva Termoenergetica, furnizorul de apă caldă și căldură din București, pentru datorii de 535 milioane lei.

Astfel, ELCEN poate bloca oricând conturile Termoenergetica ceea ce ar putea conduce la intrarea în insolvență a companiei Primăriei Capitalei. Termoenergetica are în total datorii de aproape 800 milioane lei la ELCEN.

Nicușor Dan a făcut apel la guvern să aloce banii necesari ca municipalitatea să plătească datoriile acumulate la Termoenergetica.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns ironic, urându-i „succes în continuare”.

”Nu am fost întrebat de către domnul prim-ministru această speță. Dar, eu știu că domnul primar general al Capitalei a rezolvat toate problemele. Eu îi urez succes în continuare. Îmi pare rău pentru bucureșteni că a picat o asemenea năpastă pe capul lor, să aibă pe Nicușor Dan primar general al Capitalei”, a declarat miercuri Marcel Ciolacu.

Întrebat despre faptul că și Gabriela Firea, când era primar, a făcut apel la guvern pentru bani pentru termoficare, Ciolacu a spus: ”Același răspuns. Nu știu excedentul Primăriei Generale, știu la sectorul 1, am fost mai atent, e un excedent extraordinar. Să-l împrumute pe domnul Nicușor Dan, doamna Clotilde”.

spot_imgspot_img