Luni va sosi în România a cincea tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech – 87.750 de doze – Coronavirus

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că întârzierile de livrare a vaccinului din perioada următoare vor fi recuperate, Pfizer abordând acest ritm pentru a-şi recalibra capacitatea de producţie pentru trimestrul al doilea.

“Doar o săptămână primim 80%, după aceea revenim, dar se vor recupera. Ceea ce încetineşte în perioada următoare va fi recuperat în săptămâna următoare. Nu este decât o problemă decât de o săptămână. Ca să fie foarte clar, de ce a făcut Pfizer acest lucru: pentru a recalibra capacitatea de producţie, să avem acele 200 de milioane de vaccinuri în trimestrul doi. Deci este un lucru bun şi veţi vedea că nu se încetineşte procedura”, a afirmat Cîţu.

Tot sâmbătă, Grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a anunţat sâmbătă un “plan” care trebuie să-i permită să limiteze cu o săptămână întârzierile de livrări de vaccin contra Covid-19, în condițiile în care Europa este îngrijorată că livrările de doze vor întârzia “trei, patru săptămâni”. “Pfizer şi BioNTech au dezvoltat un plan care va permite creşterea capacităţilor de fabricare în Europa şi de a furniza mai multe doze în al doilea trimestru. Vom reveni la calendarul iniţial de livrări în Uniunea Europeană începând din 25 ianuarie, cu o creştere a livrărilor începând cu 15 februarie”, au anunţat cele două companii într-un comunicat comun, indicând că sunt necesare modificări ale proceselor de producţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *