Madridul și Barcelona nu își vor relaxa restricțiile în același timp cu restul Spaniei – Coronavirus

Madridul și Barcelona nu își vor relaxa restricțiile în același timp cu restul Spaniei, una din țările care a impus printre cele mai severe carantine din Europa urmând să permită de luni redeschiderea barurilor, restaurentelor și lăcașelor de cult în unele zone, relatează Reuters.

Cele mai mari două orașe spaniole nu îndeplinesc deocamdată criteriile guvernului pentru relaxarea măsurilor de carantină, a anunțat Fernando Simon, coordonatorul pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii de la Madrid.

Madrid și regiunea Catalonia, a cărei capitală este Barcelona, au înregistrat aproape jumătate din totalul cazurilor de infecții COVID-19 din Spania.

Fernando Simon a declarat că 51% din populație va intra în următoarea fază a relaxării restricțiilor, inclusiv locuitorii din Insulele Canare și Insulele Baleare.

Spania a înregistrat 229 de decese noi din cauza coronavirusului vineri, o ușoară creștere față de ziua anterioară, potrivit Ministerului Sănătății. 26.299 de persoane și-au pierdut viața în Spania de la izbucnirea pandemiei iar bilanțul total al celor infectați a ajuns la 222.857.

Țara din Peninsula Iberică a fost una dintre cele mai grav afectate la nivel mondial și începe de abia acum să iasă dintr-o carantină strictă care a ajuns în a opta săptămână, timp în care oamenilor li s-a interzis din casă, sute de mii de persoane și-au pierdut locul de muncă iar economia a încasat o lovitură puternică.

Guvernul spaniol speră la o revenire la normalitate până la sfârșitul lunii iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *