Mai merita in ziua de azi sa-ti iei un laptop Apple?

Într-o vreme, laptopurile Apple erau recunoscute chiar și de către cei care nu erau fanboys Apple efectiv net superioare oricărui alt tip de laptop. Între timp, brandurile rivale au progresat foarte mult, la rândul lor, reducând decalajul față de gigantul american, dar, evident, cu costuri apropiate de un laptop Apple. Ca atare, survine întrebarea: mai merită, în aceste timpuri, să cumperi un laptop Apple?

Răspunsul este un rotund „Depinde”. Depinde ce ai de gând să faci cu el. Dacă vrei să faci programare, în sensul de a scrie și compila cod, atunci probabil că nu. Dar dacă prin programare te referi la web design, de exemplu, un laptop Apple e recomandabil.

Dacă folosești un iPhone, macOS se integrează nemaipomenit cu iOS. Dacă vorbim despre siguranță, știi deja, celebrul mit: ”laptopurile Apple nu se virusează”, atunci ar trebui să știi că, deși acest mit este fals, este adevărat totuși că macOS este mai sigur decât Windows.

Un alt motiv pentru care merita sa achizitionezi un laptop Apple sunt programele software dedicate. De exemplu: Final Cut pro, Logic Pro sau Keynote, pentru a numi doar câteva.

Calitatea hardware-ului este și ea unul din atu-urile care nu s-au schimbat de-a lungul timpului. Un laptop Apple este construit extrem de bine, excepțional chiar. Apple optimizează fiecare componentă pentru a spori performanța. Pe un Mac poți conecta o cameră, o imprimantă sau să instalezi un soft și să funcționeze din prima. Ai văzut și tu, probabil, cum stau lucrurile pe un Windows…

Ecranele tip Retina sunt nemaipomenite. Nu doar că rezoluția este extraordinară, dar imaginea în sine este senzațională. Comparativ cu orice alt ecran de înaltă rezoluție, arată pur și simplu mai bine. Nu e de mirare că cei care fac web design preferă, în majoritate covârșitoare, să o facă de pe un laptop Apple.

Touchpad-ul unui laptop Apple este și el grozav. Nu vei simți niciodată nevoia unui mouse. De fapt, după ce te obișnuiești, ți se va părea mult mai rapid să navighezi și să tastezi pe un Mac fără mouse decât pe un Windows PC cu mouse și tastatură.

Stabilitatea! Un alt atu al laptopurilor Apple. Rar spre deloc vei păți să ți se blocheze un program sau să primești ecran albastru. Niciun laptop cu Windows nu este atât de stabil. În plus, nu vei simți, odată cu trecerea timpului, o degradare a perfomanței.

Durata bateriei era un alt imens avantaj al unui laptop Apple, dar aici și ceilalți producători au început să facă progrese remarcabile. Chiar și acum, dacă îl folosești doar pentru web browsing sau pentru scris, bateria va ține mult peste orice alt laptop cu Windows. Dacă vei începe să faci lucruri mai solicitante, însă, precum programare sau web design, bateria se scurge în timp record.

Evident, ai și dezavantaje. Dacă vrei să te joci pe laptop, uită de Apple. Niciun laptop Apple nu se compară cu cele pe Windows când vine vorba de jocuri. Dar, până la urmă, dacă vrei să te joci, probabil te gândești la un desktop PC, oricum. Nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *