Mai mult de 41.000 de oameni vor să îi interzică lui Jeff Bezos reîntoarcerea pe Pământ! Va rămâne miliardarul naufragiat în spațiu?

Mai mult de 41.000 de oameni vor să îi interzică lui Jeff Bezos reîntoarcerea pe Pământ! Va rămâne miliardarul naufragiat în spațiu?

Jeff Bezos a explicat în ziua de 7 iunie că el și fratele lui, Mark Bezos, vor zbura în spațiu la bordul rachetei New Shepard în ziua de 20 iulie. Amintim că fondatorul Amazon a creat și compania de explorare spațială Blue Origin iar momentul respectiv va marca primul zbor uman al acesteia.

Totuși, la trei zile după anunțul făcut de Bezos, au fost lansate două petiții care vor să prevină întoarcerea pe Pământ a miliardarului. În doar 10 zile, acestea au căpătat mii de urmăritori. O petiție postată pe site-ul Change.org, intitulată „Nu îi permiteți lui Jeff Bezos să revină pe Pământ”, a fost semnată de către cel puțin 23.000 de oameni, conform informațiilor transmise de businessinsider.com

„Miliardarii nu ar trebui să există… pe pământ sau în spațiu, dar ar trebui să rămână acolo dacă vor să revină”, este descrierea petiției. Unii dintre semnatarii acesteia au oferit și motivul din spatele deciziei, susținând că „a fi pe Pământ este un privilegiu, nu un drept” și „Pământul nu vrea oameni precum Jeff Bezos, Bill Gates, Elon Musk sau alți miliardari”.

Altă petiție a acumulat cel puțin 18.000 de semnături

Altă petiție, intitulată „Petiție pentru a-i interzice lui Jeff Bezos reîntoarcerea pe Pământ” a acumulat cel puțin 18.000 de semnături. Creatorul acesteia, Jose Ortiz, susține în descrierea petiției că fondatorul Amazon este „un tiran malefic care vrea să obțină dominație mondială”. Ținta ambelor petiții este să obțină 25.000 de semnături, făcându-le astfel primele două cele mai semnate petiții de pe Change.org, conform site-ului.

Amintim că Jeff Bezos participa într-un zbor de 11 minute, care îl va duce pe el și fratele lui la marginea spațiului. De asemenea, aceștia vor fi însoțiți de către câștigătorul licitației organizate de Blue Origin, pentru șansa de a obține un loc la bordul navei New Shepard. Trebuie menționat că locul respectiv a fost vândut pentru 28 de milioane de dolari. Astfel, cei trei vor fi plasați într-o capsulă poziționată în vârful rachetei respective.

După ce New Shepard va atinge linia Kármán, o linie imaginară aflată la 100 de kilometrii deasupra suprafeței Pământului, capsula se va separa de rachetă și va reintra în atmosferă. Mai apoi, aceasta va pluti până pe Pământ cu ajutorul unor parașute.

„Vreau să merg în acest zbor deoarece este ceva ce mi-am dorit toată viața. Este o aventură și înseamnă mult pentru mine”, a explicat Jeff Bezos într-un videoclip postat pe Instagram în ziua de 7 iunie.

Sursa foto: Instagram

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *