Mai multe cadre medicale îmbrăcate în combinezoane protestează în fața Guvernului / Secretar de stat: E o risipă de echipamente – Sanatate

Mai multe cadre medicale îmbrăcate în combinezoane protestează miercuri în fața Guvernului, reclamând lipsa echipamentelor, programul de lucru și condițiile în care sunt nevoiți să muncească. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan critică atitudinea acestora, afirmând că “echipamentele trebuie purtate numai în incinta instituțiilor sanitare, indiferent ce vrem să demonstrăm”.

Cadrele medicale, îmbrăcate în combinezoane, s-au strâns miercuri dimineață în fața Guvernului, spunând că nu au echipamente suficiente în spitale și că unii dintre ei nu și-au primit sporul promis de Ministerul Sănătății, potrivit Digi 24.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan critică atitidunea aceastora.

  • “Echipamentele au fost permanent suplimentate și în zonele unde e indicată folosirea lor există.
  • Am putea face interpretarea între ghilimele că există echipamente și în plus din moment ce ei demonstrează îmbrăcați în echipamente pe stradă. Ceea ce nu e o atitudine firească.
  • Echipamentele trebuie purtate numai în incinta instituțiilor sanitare, indiferent ce vrem să demonstrăm.
  • Nu trebuie să folosim ca mesaj public elemente de tehnică medicală, imagini cu pacienți, imagini cu tehnologie avansată. Nu au decât natura să impresioneze. Este, până la urmă, o risipă de echipamente”, a declarat la Digi24 Horațiu Moldovan.

El a mai spus că Ministerul Sănătății a acordat indemnizațiile tuturor cadrelor medicale, în funcție de solicitarea managerilor spitalelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *