Mai multe țări europene avertizează că Rusia și-a intensificat propaganda înainte de alegerile UE

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Franța, Polonia și Germania au acuzat luni Rusia că a creat o rețea complexă de site-uri pentru a răspândi propagandă pro-rusă pentru a submina guvernele lor, avertizând cu privire la o răspândire în masă a unui astfel de conținut înainte de alegerile UE din iunie, relatează Reuters.

Stephane Sejourne Foto: Sarah Meyssonnier / AP / Profimedia

Națiunile occidentale au acuzat în mod repetat agenții ruși că folosesc rețelele de socializare și internetul pentru a răspândi informații false sau înșelătoare pentru a le submina, a promova Rusia sau a încerca să influențeze opinia publică din țările lor împotriva sprijinirii Ucrainei în lupta sa împotriva invaziei Rusiei.

„Suntem într-o perioadă de vulnerabilitate cu alegerile europene și, în ceea ce privește Franța, Jocurile Olimpice”, a declarat ministrul francez de externe Stephane Sejourne într-o conferință de presă comună cu omologii săi polonezi și germani la un castel francez de lângă Paris.

Miniștrii au spus că au creat un mecanism comun pentru a detecta și a răspunde la potențialele atacuri rusești pe internet.

S-au întâlnit ca parte a eforturilor de revigorare a platformei de cooperare politică „Triunghiul Weimar” dintre Germania, Franța și Polonia, creată în 1991.

Într-un briefing de presă înainte de întâlnire, surse diplomatice franceze au declarat că VIGINUM, organul francez de supraveghere care monitorizează interferențele digitale străine, a identificat aproximativ 193 de site-uri web care urmăresc să răspândească pe scară largă informații din surse pro-ruse, precum și din instituțiile și instituțiile ruse de știri.

„Obiectivul pare să fie acoperirea conflictului ruso-ucrainean prin prezentarea pozitivă a „operațiunii militare speciale” și denigrarea Ucrainei și a liderilor săi”, a spus un diplomat francez, referindu-se la termenul Moscovei pentru invazie.

Kremlinul a negat în mod repetat acuzațiile de răspândire de informații false sau înșelătoare.

După ultimele alegeri pentru Parlamentul European din 2019, Consiliul de Securitate al Rusiei a calificat drept absurde acuzațiile potrivit cărora Moscova a propagat dezinformarea pentru a influența alegătorii.

spot_imgspot_img