Mai multe zone din Ucraina au fost vizate de raiduri cu rachete, potrivit autorităților

Oficialii ucraineni au raportat atacuri cu rachete în mai multe regiuni ale țării, iar două rachete care zburau deasupra orașului Vinnitsia din sud-vestul Ucrainei au fost doborâte, potrivit lui Anton Gherașcenko, consilier al Ministerului de Interne, potrivit CNN.

Orașul Liov, lovit cu rachete de rușiFoto: Yuriy Dyachyshyn / AFP / Profimedia Images

Serhi Borzov, șeful administrației militare din regiunea Vinnitsia, a declarat că cele două explozii pe care le-au auzit locuitorii “au fost apărarea noastră aeriană”. În prezent se caută epavele rachetelor.

Gerașcenko a declarat că o altă rachetă de croazieră aflată “în drum spre Kiev” tocmai a fost doborâtă de apărarea aeriană ucraineană în zona autostrăzii Odesa.

Primarul din Dolinska, un oraș din regiunea centrală Kirovohrad, a declarat că au avut loc atacuri cu rachete în zonă, dar nu a oferit alte detalii.

Mai la vest, în apropiere de granița cu Slovacia, șeful Administrației militare regionale Zakarpattia, Viktor Mikita, a declarat că a avut loc un atac cu rachete în regiunea muntoasă. “Clarificăm informațiile privind răniții și posibilele victime”, a spus el.

Mai multe dintre țintele atacurilor cu rachete de marți par să fi avut legătură cu transportul de echipamente militare în Ucraina. Rusia a amenințat că va viza transporturile de arme și rutele acestora.

În Liov, Maksim Kozinski, șeful Administrației militare regionale, a declarat că trei stații de energie electrică au fost avariate.

Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră a Ucrainei, a declarat că o zonă de frontieră din regiunea Șumî, în nord-estul îndepărtat al țării, a fost lovită cu mai multe lansatoare de rachete și mortiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *