Mama tinerei de 18 ani ucisă de o prietenă pe litoral cere daune morale de 100.000 de euro / Cadavrul victimei, pus într-un geamantan și abandonat în parc

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Mama Alinei, fata de 18 ani ucisă în vara anului trecut de colega ei de cameră, care i-a băgat apoi trupul într-un geamantan pe care l-a abandonat într-un parc în Mangalia, cere schimbarea încadrării juridice și daune morale.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

​Tânăra de 18 ani care în august 2023 şi-a ucis prietena în camera unui hotel din staţiunea Saturn, iar apoi i-a băgat cadavrul într-un geamantan și l-a abandonat sub o bancă dintr-un parc din Mangalia a fost trimisă în judecată, în noiembrie, pentru infracțiunile de omor, furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (două acte materiale), operaţiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar şi acces ilegal la un sistem informatic.

Mama tinerei ucise cere acum schimbarea încadrării juridice din omor în omor calificat, prin cruzimi și din interes material.

  • „Așa cum au reținut procurori în rechizitoriu, imediat după ce a săvârșit fapta inculpata i-a sustras două carduri victimei decedate și a retras banii de pe ele.
  • Mai mult, se pare că din declarația dată de inculpată, victima înjunghiată în gât a încercat mai multe minute să se apere, iar inculpata a continuat fie să o reducă la tăcere, fie să o înjunghie în continuare în alte locuri”, arată Adrian Cuculis, care o reprezintă pe mama fetei ucise.

El a făcut publică, luni, solicitarea mamei Alinei.

Conform avocatului, la primul termen de judecată va fi luată în discuție această cerere.

De asemenea, mama fetei decedate cere daune morale de 100.000 de euro.

Filmul crimei, conform Parchetului Tribunalului Constanţa

  • „În noaptea de 05/06.08.2023, în timp ce se aflau în camera unui hotel din staţiunea Saturn, pe fondul unor conflicte preexistente, inculpata a înjunghiat-o pe colega sa, victima C.E.A., în zona gâtului şi i-a provocat moartea, ce a survenit în urma unei hemoragii interne şi externe, (…), apoi a transportat cadavrul victimei şi l-a abandonat sub o bancă din municipiul Mangalia.
  • Tânăra a folosit apoi cardul bancar al victimei şi a retras în mod fraudulos 2.000 de lei.
  • Totodată, în dimineaţa zilei de 06.08.2023, a sustras un card bancar al fetei ucise și a accesat fără drept de trei ori sistemul informatic de la ATM-ul unei bănci comerciale de pe strada Constanţei din municipiul Mangalia, prin folosirea card-ului bancar sustras şi astfel a retras fraudulos, în mod succesiv, suma totală de 2.000 de lei, în două tranşe, a câte 1.000 lei fiecare (o interogare sold şi două retrageri efective de bani), bani pe care şi i-a însuşit fără drept”.

Tânăra a recunoscut în faţa anchetatorilor că şi-a omorât cea mai bună prietenă pe fondul unor neînţelegeri între ele. Cele două se angajaseră cameriste, pe durata verii, la un hotel din Saturn şi locuiau în aceeaşi cameră. După ce și-a ucis prietena, a băgat cadavrul într-un geamantan şi l-a transportat cu un taxi într-un parc din oraş. Pentru a pune în maşină geamantanul, a cerut ajutorul unui coleg care trecea prin zonă, procurorii stabilind că acesta nu ştia ce se află în valiză. Taximetrisul a întrebat-o ce are în valiză, dată fiind greutatea acesteia, şi a susţinut că sunt cărţi.

Citește și:

spot_imgspot_img