MApN continuă achizițiile de sisteme portabile de război electronic și anti-drone: Licitații de peste 241,4 milioane de lei

0
1

​Ministerul Apărării vrea să cumpere „sisteme portabile de război electronic de tip Scorpion”, precum și sisteme portabile de combatere a dronelor (aeronave fără pilot la bord – Unmanned Aircraft System – UAS), contracte estimate la peste 241,4 milioane de lei, arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Sistem anti-drone EDM4SFoto: Mykhaylo Palinchak/SOPA/Shutterstock Editorial/Profimedia Images

Mai exact, Ministerul Apărării (MAPN), prin Romtehnica, a lansat joi o licitație restrânsă prin care vrea să cumpere „sistem portabil de război electronic – Scorpion”, cantitatea maximă estimată pentru acordul cadru fiind de 5 completuri (cpl.)

Valoarea estimată a contractului, finanțat cu fonduri publice, este de peste 216,5 milioane lei (fără TVA). Durata contractului este de 72 de luni, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 16 septembrie 2022.

O altă licitație restrânsă a fost lansată miercuri de MApN prin Unitatea Militara 01020 și vizează achiziția de „sisteme portabile de combatere a UAS/S – UAS”. Este vorba practic de sisteme anti-drone (aeronave fără pilot la bord – Unmanned Aircraft System – UAS).

Valoarea totală estimată a contractului licitat este de peste 24,8 milioane de lei (fără TVA), pentru o durată de 36 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 septembrie 2022.

Amintim faptul că la începutul acestei săptămâni, Ministerul Apărării, prin compania Romtehnica, a lansat două licitații pentru achiziția de sisteme „de război electronic în comunicații” pentru care valoarea estimată a contractelor se apropie de 1 miliard de lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here