Marcel Ciolacu: Nu cred că în perioada următoare ne putem permite un guvern minoritar, este o aventură

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Șeful PSD Marcel Ciolacu spune că are o relaţie instituţională cu preşedintele Klaus Iohannis şi că la mijloc nu poate fi vorba despre o prietenie, notează News.ro. Liderul social-democrat a mai spus că, dacă nu se va face rocada de premieri, aşa cum s-a convenit în coaliţie, PSD nu va mai lua parte la guvernare, dar un guvern minoritar ar fi „o aventură”.

Marcel Ciolacu si Nicolae CiucaFoto: Guvern, Facebook

Întrebat luni seară, la Digi 24, ce relaţie are cu preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că are o relaţie strict instituţională.

„Una instituţională. Avem discuţii când ţine ceva de o decizie în Parlamentul României. Nu avem o prietenie. E greu, a fost o perioadă mult prea lungă. Să fii părtinitor cu un anumit partid politic şi să acuzi un alt partic politic timp de 8 ani de zile, când mandatul tău este cu totul altceva. Hai, în primul mandat înţeleg că trebuie partidul tău să te susţină şi la al doilea, dar în al doilea nu mai trebuie să repeţi aceste greşeli. Nu am duşmani în politică, am adversari, dar în acest moment funcţionăm instituţional şi avem respectul fiecărei instituţii pe care o reprezentăm vremelnic”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a ţinut să precizeze că de 1 Decembrie a participat la defilare, nu şi la recepţie, care era opţională.

„Am fost la defilare. Recepţiile sunt ceva opţional pentru fiecare dintre noi. Domnul preşedinte Klaus Iohannis nu a venit la Parlament de 1 Decembrie. Credeţi că a dorit să îmi transmită mie vreun mesaj sau Parlamentului? Am dat un exemplu”, a spus Ciolacu.

Ce se va întâmpla dacă nu va funcţiona înţelegerea privind rocada de premieri

Întrebat, de asemenea, dacă şeful statului a negociat formarea actualei coaliţii de guvernare, Ciolacu a precizat că nu a avut discuţii cu acesta pe tema formării unei coaliţii.

„După ce am făcut coaliţia a fost o discuţie cu preşedintele României în ceea ce priveşte desemnarea, fiind atributul preşedintelui constituţional, a prim-ministrului. Am spus clar ce am convenit, faptul că va exista o rocadă şi că prima oară va fi prim-ministru domnul Nicolae Ciucă”, a precizat Ciolacu.

De asemenea, Ciolacu a fost întrebat ce se va întâmpla dacă nu va funcţiona înţelegerea privind rocada premierului, liderul PSD subliniind că poporul va decide.

„Din punctul meu de vedere, ne întoarcem la votul românilor şi românii să hotărască cum au hotărât de fiecare dată cum e mai bine. Nu cred că în perioada următoare ne putem permite un guvern minoritar, este o aventură. PSD, dacă i se va impune de a nu se face rocada de prim-ministru, nu va mai lua parte la această construcţie politică. Dar cred că rocada se va face”, a mai spus Ciolacu.

spot_imgspot_img