Marcel Vela, după ce jandarmii au intervenit în forță la metrou împotriva unor ultrași: „Nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânire pe străzi” – Esential

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susține că autorităţile nu vor permite ca “grupări violente să pună stăpânire pe străzi, pe fenomenul sportiv”, după ce vineri jandarmii au intervenit în forță la metrou, în stația Ștefan cel Mare, reținând circa 30 de suporteri steliști.
“Ieri, meciul dintre Dinamo 2 şi CSA Steaua era programat fără spectatori, dar anumite persoane, mânate, poate, de ură şi frustrare, au hotărât să transforme acest eveniment sportiv într-o luptă de stradă. Un suporter îşi susţine echipa favorită cu fair-play. El nu vine dotat cu cuţite şi pregătit de a crea dezordine socială şi haos la un meci fără spectatori. În primul rând, prezenţa acelor suporteri, în zona Ştefan cel Mare, la acea oră, nu era justificată sub nicio formă. Singurul motiv erau luptele de stradă şi dezordinea, pentru a-şi consacra poziţia de lideri în rândul huliganilor. Prezenţa Jandarmeriei Române în zonă a fost de a opri această răfuială. A fost o măsură preventivă, de a contracara orice formă de violenţă stradală”, a scris pe Facebook ministrul Marcel Vela.

Vela spune că “în momentul în care huliganii s-au manifestat violent în zona staţiei de metrou, agresând doi jandarmi şi ameninţând alţi oameni, forţele de ordine nu au avut altă soluţie decât de a interveni ferm şi de a extrage din public persoanele violente”.

“În acea zonă se aflau familiile, copiii şi prietenii noştri. Nu permitem şi nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânire pe străzi, pe fenomenul sportiv. Huliganilor le-am dat ieri un cartonaş roşu! Acest comportament nu trebuie tolerat într-o societate normală!”, a mai scris ministrul de Interne.

Vezi și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *