Mare atenție unde vă lăsați bagajele. Valiza unui român, aruncată în aer de poliția germană – Capital

Valiza unui român a provocat mare haos pe gara din Dortmund, duă ce au fost desfășurat forțe impresionante de ordine din cauza ncidentului Mai mult, acest lucru a dus la evacuarea completă a gării centrale timp de peste peste două ore,  duminică, 11 iulie.

Alarma dată aproape de ora 13.o0

Alarma a fost dată în jurul orei 12.45, când o valiză abandonată a fost descoperită de personalul de securitate din gară. Ulterior  a fost alertată Poliția, scrie ziarulromânesc.de.

Evacuare de urgență a gării centrale din Dortmund

Imediat, în doar câteva minute, sute de călători au fost evacuați de urgență din clădirea gării și zeci de agenți, inclusiv geniști, au început să cerceteze zona minuțios pentru a descoperi eventuale pericole. Experții poliției federale au folosit un robot și un jet de apă pentru a arunca în aer valiza abandonată.

Circulația terenurilor, oprită ore întregi

Circulația trenurilor în zona de est a Ruhrului, din Germania, a fost întreruptă ore întregi din cauza valizei românești peridute de un bărbat.  Totuși, după ce au explodat-o, în valiză s-a descoperit că erau doar articole de îmbrăcăminte, arată o reacția a unui purtător de cuvânt al poliției federale.

Proprietarul bagajului, un român, a raportat pierderea geamantanului

Mare grijă să nu faceți această greșeală atunci câdn călătoriți cu trenul sau cu avionul. Se pare că posesorul geamantanului în lăsaseră ore întregi fără să îl miște.  Ieri la prânz, după explozia controlată, nu era clar pentru anchetatori de ce bărbatul își pierduse din vedere valiza ore întregi.

Deoarece bărbatul respectiv nu vorbea germană, interogarea românului s-a realizat cu ajutorul unui interpret, transmite Libertatea citând Westdeutscher Rundfunk.

Dat fiind atacurile teroriste din ultimii ani, polițiștii încearcă mereu să intervină cât mai repede, mai ales dacă este vorba de gări sau aeroporturi, acolo unde numărul de omeni este mult mai mare și pagubele ar putea fi însemnată.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *