Marea Britanie ar fi trebuit să impună carantina mai devreme – consilier științific al guvernului / Ministrul Sănătății – Am luat deciziile corecte la timpul potrivit – Coronavirus

Eșecul Marii Britanii de a impune carantina națională mai devreme pentru a opri răspândirea coronavirusului a costat multe vieți, a spus unul dintre consilierii științifici ai guvernului, relatează Reuters.

Marea Britanie este una dintre cele mai grav afectate țări din lume, cu un bilanț al deceselor de peste 50.000, potrivit unui bilanț Reuters bazat pe surse oficiale.

Crititicii – cadre medicale, oameni de știință și parlamentari – spun că guvernul a greșit în răspunsul său la pandemie prin faptul că a impus măsuri cruciale – precum carantina națională și protejarea bătrânilor din aziluri- prea lent.

În ciuda rezervei unora dintre consilierii științifici, guvernul relaxează acum restricțiile care au blocat economia de pe 23 martie.

Întrebat într-un interviu la BBC TV despre regretele pe care le are cu privire la modul în care a fost manageriată epidemia, John Edmunds, membru al Grupului de consiliere ştiinţifică pentru situaţii de urgenţă, a spus: ”Ar fi trebuit să intrăm în carantină mai devreme”.

”Cred că a costat multe vieți”, a adăugat el.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a spus la BBC că nu este de acord cu Edmunds: ”Nu. Cred că am luat deciziile corecte la timpul potrivit”.

Edmunds a mai spus că ”în mod clar nu s-a terminat, mai este cale lungă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *