Marea Britanie prelungește carantina cel puțin până la 1 iunie – International

Marea Britanie prelungește carantina cel puțin până la 1 iunie, potrivit AFP. Anunțul a fost făcut duminică seară de premierul Boris Johnson care a prezentat un plan gradual de relaxare a restricțiilor.

„Deși am înregistrat progrese în îndeplinirea unora dintre condițiile pe care le-am stabilit, nu le-am îndeplinit pe toate. Deci nu este momentul acum pentru a încheia carantina”, instituită la sfârșitul lui martie, a spus Boris Johnson. El a precizat că oamenii trebuie să stea în continuare în casă în majoritatea timpului. Cu toate acestea, începând de miercuri le va fi permis totuși să iasă nelimitat în parcuri pentru a face exercitii fizice.

El a precizat că oamenii trebuie „încurajați activ” să meargă muncă dacă nu pot lucra de acasă, dar ar trebui să evite transportul public.

Johnson a precizat că își propune o redeschidere a magazinelor și a școlilor la începutul luinii iunie, iar a barurilor și restaurantelor la începutul lunii iulie.

De asemenea, potrivit premierului britanic, măsura carantinei se va aplica și pentru persoanele care sosesec în Regat cu avionul.

Știre în curs de actualizare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *