Marea Britanie trece pragul de 50.000 de morți de Covid-19 (oficial) – Coronavirus

Marea Britanie, cea mai afectată țară din Europa de noua pandemie de coronavirus, a trecut miercuri de 50.000 de morți, potrivit raportului autorităților de sănătate, care ia în considerare decesele care au avut loc în termen de 28 de zile după un test pozitiv, potrivit AFP.

Țara a înregistrat miercuri 595 de decese suplimentare, aducând numărul total de morți la 50.365. Marea Britanie nu mai înregistrase un număr zilnic atât de mare de decese de la 6 mai, când au fost înregistrate 612 decese.

„Fiecare moarte este o tragedie”, a spus premierul Boris Johnson la televizor, deplângând un „curs trist”. În ciuda speranței unui vaccin care să apară în curând, „încă nu am ieșit din probleme”, a continuat el, solicitând britanicilor să respecte în continuare regulile menite să lupte împotriva răspândirii virusului.

Numărul de la Oficiul Național de Statistică (ONS), pe baza certificatelor de deces care menționează noul coronavirus – fără ca boala să nu fie neapărat confirmată de un test -, raportează 61.648 de decese în țară, în creștere de la 1.597 într-o săptămână.

Confruntat cu al doilea val, guvernul britanic a stabilit o nouă închidere în Anglia pentru o lună, care urmează să se încheie pe 2 decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *