Marea Britanie va amplasa în Polonia super-modernul său sistem antiaerian Sky Sabre, pe care îl are din decembrie 2021

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Marea Britanie va desfășura sistemul său de rachete Sky Sabre în Polonia, a declarat joi ministrul britanic al apărării, în timpul unei vizite la Varșovia, în timp ce NATO încearcă să consolideze securitatea flancului său estic, având în vedere invazia Rusiei în Ucraina, transmite Reuters.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, lângă un radar al sistemului Sky Saber în ianuarie 2022Foto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

„Vom desfășura sistemul de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune Sky Sabre în Polonia, cu aproximativ 100 de persoane, pentru a ne asigura că suntem alături de Polonia, protejându-i spațiul aerian de orice nouă agresiune din partea Rusiei”, a declarat Ben Wallace într-o conferință de presă.

Interceptorii folositi in sistemul Sky Saber sunt de tipul CAMM, o familie de rachete sol-aer dezvoltate de MBDA pentru Regatul Unit. Pe uscat, CAMM este cunoscută sub numele de Land Ceptor de către armata britanică, iar întregul sistem de apărare antiaeriană terestră este cunoscut sub numele de Sky Sabre.

Livrările către Artileria Regală au început în decembrie 2021. Rachetele CAMM au o rază de până la 45 de kilometri și o viteză de 4 mach (1,372 m/s).

spot_imgspot_img