Marea navă de desant distrusă în portul Berdiansk nu era Orsk, ci Saratov / La bordul ei erau 65 de tancuri și transportoare blindate și 400 de oameni, susțin ucrainenii

Marea navă de debarcare rusă distrusă de forțele ucrainene într-un atac major ce a avut loc joi dimineața ar fi fost nava Saratov și nu Orsk, așa cum s-a raportat anterior, scrie Guardian. Saratov și Orsk sunt nave surori, printre ultimele din clasa Alligator ținute în activitate de marina rusă.

Nava rusească de desant din clasa Aligator, lovita de ucraineniFoto: Twitter

Un raport recent publicat de statul major general al forțelor armate ucrainene spune că, “potrivit informațiilor actualizate, marea navă de debarcare Saratov a fost distrusă în timpul atacului asupra portului Berdiansk ocupat. Navele de debarcare de mari dimensiuni Caesar Kunikov și Novocherkassk au fost avariate”.

“În locul navei inamice de debarcare Orsk, a fost distrusă marea navă inamică de debarcare Saratov și alte două nave de debarcare mari – Novocherkask și Caesar Kunikov au fost avariate. În nava Saratov distrusă se aflau 20 de tancuri, 45 de transportoare blindate de trupe și 400 de persoane”, potrivit ucrainenilor.

Nava conținea arme și provizii pentru a fi debarcate in Berdiansk, cu scopul de a ajuta forțele care luptă în Mariupol.

Aminitim că, joi dimineață, o mare navă de desant a Marinei ruse a explodat în Berdiansk, port controlat de forțele de invazie. Alte două nave au fugit imediat (VIDEO), fiind vizibil un incendiu puternic la una dintre ele și fum ieșind din puntea celeilalte

Televiziunele de propagandă ruse prezentaseră, cu câteva zile înainte, cum sunt debarcate acolo, la sud de Mariupol, trupe, blindate și echipamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *