Marina Regală a interceptat nave rusești în apropierea apelor britanice

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Nave de război ale Marinei Regale și Forțelor Aeriene Regale (RAF) ale Marii Britanii au urmărit o serie de vase rusești în apele din apropierea Regatului Unit ca parte a unei operațiuni concertate de monitorizare, anunță forțele navale de la Londra într-un comunicat de presă.

Nave ale Marinei Regale BritaniceFoto: Vickie Flores / Zuma Press / Profimedia Images

Navele britanice HMS Tyne și HMS Portland, precum și avioane P8 „Poseidon” de la aerodromul Lossiemouth al RAF au raportat mișcările vaselor rusești în Canalul Mânecii, Marea Nordului și Atlanticul de Nord.

Printre navele rusești urmărite s-au numărat corvetele „Boikiy” și „Grad”, crucișătorul „Mareșal Ustinov” și distrugătorul „Severomorsk” din clasa „Udalov”.

„A fost răsplătitor să desfășurăm operațiuni care protejează apele și interesele Regatului Unit. Echipa a muncit din greu în condiții dificile și ape turbulente”, a declarat locotenentul Sam Charleston, unul dintre ofițerii de la bordul HMS Portland.

Marina Regală precizează că multe dintre vasele rusești au participat la parada organizată pe 30 iulie la Sankt Petersburg, cu ocazia Zilei Marine Ruse, la care a participat și președintele rus Vladimir Putin. Imagini realizate din satelit cu câteva zile înainte au arătat că Rusia a luat măsuri de precauție pentru a preveni eventuale atacuri cu drone asupra orașului.

HMS Tyne, o navă de patrulare din clasa „River”, a urmărit 3 nave rusești, printre care „Merkury”, o corvetă din clasa „Steregushchii” și „Akademik Nikolaj Strahov”, despre care marina rusă afirmă că este o navă de cercetare.

spot_imgspot_img