Marmura alba – materialul ideal pentru amenajarea interioara

10. Thedamar@Marmura alba1

Piatra naturala este utilizata in amenajari inca din cele mai vechi timpuri. Acest lucru se datoreaza atat rezistentei si durabilitatii sale, cat si aspectului sau unic. Cele mai intalnite tipuri de piatra naturala sunt marmura, travertinul, granitul si ardezia, acestea fiind utilizate atat in amenajarile interioare ale locuintei, cat si in amenajarea gradinilor sau a teraselor.

Dintre aceste tipuri de materiale, marmura este una din cele mai apreciate. Aceasta se remarca atat prin nunatele sale unice, cat si prin carcacteristicile sale. In general, marmura se regaseste intr-o gama variata de culori, aceasta pornind de la nuante simple de alb, gri sau negru si ajungand la nuante inedite de oranj, verde, turcoaz, albastru sau visiniu. Chiar daca fiecare nuanta are farmecul sau aparte si pune in evidenta in moduri diferite intreaga incapere, marmura alba este cea mai cautata. Ca orice alt material, si marmura alba are atat plusuri, cat si minusuri. Iata cateva dintre ele:

Avantaj – marmura alba este foarte rezistenta

In general, piatra naturala este foarte apreciata pentru durabilitate si rezistenta. Datorita modului in care aceasta ia nastere, dar si compozitiei sale, si marmura alba este un material foarte rezistent. Astfel ca nu trebuie sa iti faci griji ca se va zgaria usor sau ca va avea de suferit in urma a diferite socuri termice sau mecanice.

Avantaj – se intretine si se curata usor

Trebuie tinut cont de faptul ca, in cazul in care marmura alba va fi curatata cu detergenti pe baza de acizi, exista riscul ca aceasta sa se matuiasca. Pentru a evita acest lucru, recomandarea noastra este sa utilizezi atat detergenti special conceputi pentru acest tip de material, cat si diferite tratamente recomandate pentru mentinerea aspectului sau. Marmura poate fi curatata cu ajutorul unei lavete imbibate cu putina apa, dar si a catorva detergenti si solutii speciale, a caror preturi nu sunt foarte ridicate.

Avantaj – nu micsoreaza spatiul

Non-culoarea alb are o caracteristica foarte importanta, si anume mareste vizual spatiul. Acest lucru este valabil si atunci cand utilizezi marmura alba, astfel ca, incaperile in care vei utiliza acest material vor parea mai incapatoare si mai aerisite. Chiar daca modelele sale sunt destul de complexe, marmura alba nu iti va incarca deloc camera.

Dezavantaj – se pateaza foarte usor

Un alt avantaj al acestui material este ca poate fi utilizat in locuri cu umiditate, cum sunt baia si bucataria, acest lucru datorandu-se compozitiei sale. Pe de alta parte, marmura alba se pateaza destul de usor. Chiar daca nu sunt necesare mari eforturi pentru curatarea acesteia, sfatul nostru este sa nu utilizezi marmura alba in locuri in care risca sa se pateze cu grasime cum este, de exemplu, in cazul blatului de bucatarie.

Dezavantaj – preturile sunt destul de ridicate

Fiind un material foarte cautat, cu o durata de viata ridicata si care ofera locuintei tale un plus de stil, marmura alba este un material destul de costisitor. Totusi, trebuie sa tii cont de faptul ca aceasta are o durata de viata de aproximativ 50 de ani, astfel ca nu vei fi nevoit sa o schimbi prea curand. Tinand cont de acest lucru, cu siguranta marmura alba este o investitie buna pentru locuinta ta.

Luand in calcul avantajele sale, putem spune ca se merita sa iti amenajezi locuinta cu marmura alba, deoarece rezistenta si durabilitatea acesteia, cat si aspectul pe care il va avea casa ta, te vor face sa treci peste cele doua mici puncte slabe ale acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *