Masca ar putea redeveni obligatorie în toate spațiile? Arafat: La acest moment nu s-a discutat, nimeni nu poate să excludă – Coronavirus

0

​Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne Raed Arafat a declarat că sistemul restricţiilor nu a fost anulat și că masca de protecţie ar putea deveni, din nou, obligatorie în toate spaţiile, dacă se observă o creştere semnificativă a cazurilor de COVID-19, relatează News.ro.

„Sistemul restricţiilor încă există, este în legislaţie, nu a fost anulat. Noi am spus clar, în momentul în care cresc incidenţele, se vor aplica regulile care sunt acum în hotărârea de guvern pe incidenţe. Sunt măsuri care automat se iau, nici nu trebuie să mai revină la noi, se iau deciziile prin CJSU”, a declarat Raed Arafat, la B1TV vineri seara.

Întrebat dacă masca va redeveni obligatorie în toate spaţiile, Arafat a precizat că nu este exclus acest lucru, dacă se observă o creştere semnificativă a îmbolnăvirilor.

„La acest moment nu s-a discutat, nimeni nu poate să excludă dacă ajungem la rata de infectare foarte mare, acum suntem la doi şi ceva la sută. Dacă vedem că este o creştere semnificativă care arată că există foarte mulţi infectaţi printre noi, este posibil să se ajungă la unele reguli pe martea măştii, unele măcar în spaţiile aglomerate, chiar dacă eşti în spaţul public deschis, să fie purtată masca. Asta nu pot să o exclud, depinde de evoluţie”, a declarat acesta.

„La acest moment, masca este reglementată foarte clar, în spaţiile închise, şi este recomandată în spaţiile deschise foarte aglomerate. Dar alte măsuri putem lua, dacă vedem că răspândirea e foarte mare”, a subliniat Raed Arafat.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *