Max Verstappen critică decizia FIA de a-l concedia pe directorul de curse Michael Masi

A cucerit primul său titlu mondial în Formula 1 în urma deciziilor controversate luate de Michael Masi la Marele Premiu de la Abu Dhabi, iar acum îi ia apărarea: Max Verstappen a calificat joi drept “foarte nedreaptă” decizia Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) de a-l concedia pe australian din funcţia de director de curse.

Max VerstappenFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

“Pentru mine, este foarte nedrept ce i s-a întâmplat lui Michael – a fost cu adevărat abandonat. Nu este corect”, s-a plâns pilotul Red Bull într-o conferinţă de presă la ultimele teste din presezon de la Barcelona, citat de AFP.

La mijlocul lui februarie, Michael Masi a fost înlăturat din funcţia de director de curse pentru felul cum a gestionat ultimul Grand Prix din sezonul trecut, la Abu Dhabi.

Decizia oficialului australian de a relansa, în ultimul tur, o cursă ce era neutralizată de o maşină de intervenţie i-a oferit lui Verstappen posibilitatea de a-l depăşi pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) şi de a intra în posesia primului său titlu de campion mondial.

Hamilton, simţindu-se dispreţuit după ce a condus întregul MP şi se îndrepta spre al optulea său titlu mondial, un record, a vorbit la cald despre o cursă “manipulată”.

“Lumea vorbeşte mult despre ceea ce s-a decis la Abu Dhabi, însă vă puteţi închipui, în orice alt sport, ca antrenorul sau echivalentul său să strige tot timpul în urechea arbitrului?”, s-a întrebat Verstappen, referindu-se la discuţiile dintre conducătorii echipelor şi directorul de curse.

“Cred că faptul că F1 a autorizat asta – ca membrii unei echipe să poată vorbi cu el pentru a lua nişte decizii – a fost o greşeală”, a spus olandezul.

“A trebuit ca Michael să ia singur deciziile (…) Acum, l-au dat aşa afară, pentru mine este inacceptabil”, a adăugat el.

“Michael încerca mereu să ne protejeze, este ceea ce îi cerem unui director de curse”, a afirmat la rândul său spaniolul Fernando Alonso (Alpine), campion mondial în 2005 şi 2006.

Pentru noul sezon, care va începe pe 20 martie în Bahrain, Masi va fi înlocuit de Eduardo Freitas, care oficia în acelaşi post în Campionatul Mondial de anduranţă (WEC), şi de Niels Wittich, omologul său din campionatul german de turisme DTM, scrie Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *