Medicul american care a ajutat să avorteze fetița de 10 ani violată este acum anchetat / Tulburătorul caz al copilei nevoite să meargă în alt stat pentru intervenție a fost prezentat și de Biden

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Autoritățile din Indiana au anunțat că investighează un medic ginecolog care a ajutat o fetiță de 10 ani, victimă a unui viol, să avorteze.

Manifestatie în timpul dezbaterilor privind dreptul la avortFoto: Nathan Howard / Getty Images / Profimedia

Potrivit AFP, doctorul Caitlin Bernard declarat mass-media la începutul lunii iulie că a primit-o pe fetiță în Indianapolis, după ce a fost contactată de un coleg din Ohio. În acest stat vecin cu Indiana, decizia Curții Supreme, din 24 iunie, de a nu mai garanta dreptul de a întrerupe o sarcină, a permis imediat intrarea în vigoare a unei legi care interzice avortul după șase săptămâni de sarcină.

Dar fetița, violată în luna mai de un bărbat care a fost arestat marți, depășise acest termen. Prin urmare, a mers în Indiana, unde avorturile rămân legale până la 21 de săptămâni de sarcină.

Oficialii de stat, cu majoritate republicană, sunt ostili dreptului la avort și iau în considerare interzicerea procedurii la rândul lor.

Între timp, procurorul general din Indiana l-a atacat acuzat miercuri seară pe doctorul Bernard că nu a sesizat cazul fetei autorităților, așa cum îi impune legea locală în materie de pedofilie.

„Avem această activistă pro-avort, care pretinde că este medic și este renumită pentru că nu a depus rapoartele necesare”, a declarat Todd Rokita la Fox News.

„Așa că strângem informațiile, dovezile și ne vom lupta până la capăt”, a continuat el, amenințând că îi va retrage „licența profesională, dacă nu ne-a informat”.

Acest caz tragic a fost citat vineri de președintele democrat Joe Biden pentru a condamna decizia Curții Supreme. „Zece ani! Violată, însarcinată în șase săptamani, deja traumatizată si acum obligată sa meargă în alt stat!”, a spus el.

Dar până la arestarea suspectului, presa conservatoare și mai mulți oficiali din Ohio își exprimaseră îndoielile cu privire la veridicitatea tragediei.

Acum, oponenții avortului îi acuză pe apărătorii acestui drept că o „folosesc” pe fetiță pentru a-și promova cauza și dau vina pe politica de migrație a lui Joe Biden, atacatorul ei fiind un imigrant ilegal din Guatemala.

Procurorul general al statului Ohio, Dave Yost, al cărui stat a interzis imediat avorturile după șase săptămâni de sarcină, și-a exprimat îndoielile cu privire la veridicitatea cazului. „Pare a fi o invenție”, a spus el.

„Această situație oribilă a fost cauzată de marxisti, socialiști și cei de la Casa Albă care pledează pentru o frontieră fără lege”, a declarat miercuri procurorul general din Indiana.

spot_imgspot_img