Mergi la cursuri de înot cu întreaga familie

Învățarea înotului ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare familie. Aceasta este o abilitate importantă de viață, care poate juca un rol cheie în prevenirea înecului – principala cauză de deces în rândul copiilor. Copiii și părinții lor trebuie să facă cursuri înot copii și cursuri înot adulți într-un mod sigur și eficient. Nu este niciodată prea târziu să înveți. Dacă nu ai avut ocazia să înveți înotul în copilărie și dorești să o faci acum, nu ezita să te înscrii la școala Atack Team din București. Vei învăța să înoți de la zero, vei fi ajutat să îți depășești fricile, și de asemenea, vei învăța stiluri noi de înot.

Cursuri de înot pentru adulți

Aceasta este o modalitate excelentă nu numai de a învăța cum să înoți, ci și de a depăși îndoielile și temerile pe care le ai față de apă. Înotul este considerat o formă eficientă de exerciții cardiovasculare. Cursurile antrenează perfect sistemul cardiovascular, fac o persoană să se simtă mai bine și să fie mai puternică. Ar trebui să te înscrii la cursuri înot adulți și să mergi regulat la piscină dacă îți dorești o postură corectă, dacă vrei să-ți conturezi mușchii, să îți normalizezi greutatea, circulația sângelui și tensiunea arterială, să-ți îmbunătățești eficiența, să minimalizezi impactul stresului cronic. Programul de antrenament include exerciții pregătitoare și speciale, iar puțin mai târziu, vei începe să stăpânești tehnica înotului.

Când ar trebui să duci copilul  la cursuri înot?

Copiii se dezvoltă la viteze diferite și nu toți copii sunt pregătiți să înceapă lecțiile de înot exact la aceeași vârstă. Atunci când decizi să mergi la cursuri înot copii, trebuie să ții cont de maturitatea emoțională a copilului, de abilitățile și limitările fizice, de nivelul de confort în apă. Unele studii au arătat că instruirea prin cursuri de înot, poate ajuta la reducerea riscului de înec pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 și 4 ani. Cursurile care implică atât părinții, cât și copiii lor sunt, de asemenea, o modalitate bună de a introduce obiceiuri bune de siguranță a apei și de a începe dezvoltarea abilităților de pregătire pentru înot. Dacă copilul tău pare pregătit, este o idee bună să începi acum.

Cursuri înot adulți

Înotul este un proces pedagogic cu scopul de a stăpâni abilitățile și obiceiurile motorii într-o asemenea măsură, încât să asigure un comportament și o mișcare sigură a persoanei adulte în apă. Mediul acvatic cu proprietățile sale fizice (temperatură, flotabilitate, densitate, presiune, compoziție chimică etc.) are un efect benefic asupra tuturor organelor și sistemelor corpului uman. Cu impactul său pozitiv asupra corpului uman, înotul este unul dintre cele mai bune mijloace de educație fizică și sport.

Mulți instructori predau cursuri înot adulți la fel ca și copiilor. Cu toate acestea, adulții au avantaje față de copii, deoarece înțeleg concepte abstracte și au cele mai dezvoltate abilități motorii. Lasă-te de nehotărâre și vei învăța mai repede să înoți într-un bazin înot. Înotul este ca dansul. Este vorba despre cunoașterea mișcărilor corecte. Ai nevoie de atitudine în mișcările tale pentru a te bucura de ceea ce faci. Învață mișcările de înot și dezvoltă o atitudine pozitivă înainte de a participa la cursuri. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *