Mesaj de mobilizare al lui Ciucă pentru liberali. „PNL are de înfruntat trei mari provocări”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Nicolae Ciucă le-a cerut sâmbătă liberalilor să aibă „un proces de reflecție și introspecție” pentru a identifica modul eficient de funcționare în perspectiva alegerilor care vin. „La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alţii, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi”, a scris Ciucă pe Facebook.

Nicolae CiucaFoto: AGERPRES

Ciucă le transmite liberalilor, al cărui președinte este, că PNL are de înfruntat, în prezent, „trei mari provocări”.

„Prima provocare ţine de gestionarea crizei şi schimbările unui mediu internaţional marcat de incertitudine. PNL a înţeles să-şi asume în acest context internaţional complicat un comportament (…) responsabil, în interesul românilor şi al României. A doua mare provocare ţine de felul în care vedem noi viitorul şi soluţiile pentru acest viitor. PNL are datoria să definească pe termen mediu şi lung modul în care trebuie să arate România, să identifice restanţele economice, politice şi instituţionale la peste 30 de ani de la Revoluţie, respectiv ce obiective ne propunem pentru a le depăşi”, a scris Ciucă pe Facebook.

Acesta s-a referit şi la a treia provocare, arătând că aceasta îi priveşte pe membrii PNL.

„A treia provocare ne priveşte pe noi înşine. Ca să schimbăm societatea trebuie să ne schimbăm pe noi, ca partid şi ca mod de funcţionare. Avem nevoie de acest proces de reflecţie şi introspecţie pentru a vedea dacă putem oferi un model de practici politice sau, dimpotrivă, oferim contra-modele de conduită. La viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre! Nu ne vom baza pe alţii, nici pe partenerii de guvernare. Succesul depinde numai de noi, în sensul că trebuie să înţelegem ce avem de făcut, să ne adaptăm la schimbare din mers, să venim cu idei noi, inclusiv să schimbăm partidul din interior. Prin prezenţa noastră la guvernare, prin acţiunile pe care le susţinem, noi ne adresăm societăţii româneşti în ansamblu. Vă invit să priviţi cu optimism spre viitor. ‘Prin noi înşine’ este un crez mai valabil ca oricând”, a mai scris acesta.

spot_imgspot_img