Mesajul de relaxare, prost înțeles – Capital

Medicul Radu Țincu atrage atenția asupra numărului tot mai mic de români care merg la vaccinare în ultima perioadă, acesta explicând că numărul de persoane vaccinate este în scădere, în ultimele zile. Una dintre cauze ar fi aceea că oamenii să înțeleagă că relaxarea restricțiilor rezonează cu sfârșitul pandemiei, ceea ce este fals.

Avertismentul medicului Radu Țincu

„Este dificil de făcut o predicție dacă este vorba despre o scădere de moment sau va fi un trend care se va menține.
Este foarte posibil ca mesajul de relaxare al autorităților să fie prost înțeles de o parte a populației. Unii pot să înțeleagă că dacă relaxarea a fost implementată, pandemia s-a rezolvat, lucru care nu este real. În același timp, au fost foarte multe persoane care s-au vaccinat, cei din grupele doritoare de vaccinare.

Era clar ca după această efervescență, rămân cei care nu s-au decis dacă să facă sau nu vaccinul și cei care sunt împotriva lui”, a transmis medicul, la B1TV.

Mesaje problematice de la autorități privind relaxarea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că noile relaxări anunțate de la 1 iunie 2021 sunt posibile deoarece se va atinge obiectivul de vaccinare de 5 milioane de persoane. Acesta îl contrazice însă pe premierul Florin Cîțu, care a oferit garanții că, dela 1 iunie, măsurile de relaxare vor intra în vigoare.

„Deocamdată, conform deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, următoarea fază de relaxare ar putea să vină la 1 iunie doar dacă atingem un anumit prag. Dacă se schimbă hotărârea, atunci este o altă discuție. Deocamdată, hotărârea spune că ne vom relaxa dacă atingem acel prag”, a spus Alin Stoica, amintind că nu a văzut declarațiile de miercuri ale premierului Cîțu.

Sub 90.000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore, după recordurile din ultima perioadă

87.959 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, a anunţat joi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). S-au înregistrat alte 69 de reacţii adverse.

Sursa foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *