Mici detalii care te pot ajuta sa iti amenajezi noua locuinta intr-un stil mai aparte

       Mutarea intr-o locuinta noua sau chiar reamenajarea celei pe care o administram deja sunt doua situatii pentru care trebuie sa ne pregatim temeinic avand in vedere numarul de decizii importante pe care il avem de luat. Indiferent insa despre care dintre cele doua situatii am alege sa vorbim, un lucru este cert si anume faptul ca schimbarile sunt mai mult decvat binevenite atunci cand ne dorim o reimprospatare totala a propriului camin. Fiecare locuinta in parte reflecta personalitatea si stilul de viata a celor care locuiesc in interior, motiv pentru care este esential sa nu facem niciun fel de copromis in materie de amenajare. Decorarea interiorului este departe de a fi o sarcina usoara ci din contra este un lucru presarat cu o numeroase provocari pentru noi proprietarii.

            Orice proces de amenajare sau reamenajare incepe fara indoiala cu o idee sau un proiect, astfel ca asupra acestui aspect este recomandat sa cugetam intens pentru ca desi nu putem vorbi despre alegeri total eronate, in general amenajare a locuintei este o schimbare pe termen mnediu sau chiar lung. Una dintre cele mai mari provocari care apar in momentul in care ne mutam in apartamente noi, este reprezentata de alegerea acelor elemente care au puterea de a creea un tot unitar. Atata timp cat totul se afla intr-o armonie perfecta, este destul de dificil sa vorbim despre alegeri gresite. Iata asadar cateva mici detalii  care nu ar trebui sa iti scape atunci cand amenajezi locuinta.

            Alegerea unor piese de mobilier potrivite.

            Un mobilier ales in mod corespunzator este unul care reuseste sa intruneasca cu succes cateva conditii de baza si anume sa se potriveasca perfect stilului incaperii, sa coincida cat mai bine cu nevoile noastre dar sa contribuie totodata cu succes si la cromatica de anasamblu a incaperii in cauza. Mobilierul te poate ajuta sa schimbi complet imaginea de ansamlu a unei incaperi, fapt pentru care iti recomandam sa il alegi cu mare atentie, mai ales ca nu este un obiect pe care il vei inlocui anual.

            Decoratiunile de interior.

            Decoratiunile de interior raman unele dintre cele mai interesante si expresive moduri prin care putem oferi incaperilor locuintei un aer complet nou. Indiferent ca vorbim despre deosebitele ceasuri decorative, rame foto, flori artificiale sau chiar si statuiete de mici dimensiuni, un lucru este cert si anume faptul ca acestea ne pot ajuta sa ne amenajam cu usurinta locuintele atat intr-un stil modern cat si intr-unul ceva mai clasic, in functie de preferinte. Decoratiunile poate ca par mici detalii, insa sunt cele care pot aduce schimbari majore in spatiile in care sunt amplasate.

            Mare atentie la cromatica.

            O amenajare de succes presupune desigur si alegerea unei palete cromatice potrivite. Stilul de amenajare modern ne incurajeaza sa ne indreptam atentia inspre simplitate, motiv pentru care, daca ne dorim o locuinta in ton cu cele mai noi tendinte, nu ar trebui sa utilizam mai mult de 2 culori in amenajarea unei incaperi. Folosirea unui numar mare de culori intr-o incapere nu doar ca da impresia unui spatiu foarte aglomerat, insa poate transforma incaperea cu pricina intr-un veritabil kietsch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *