Mii de rusoaice însărcinate zboară în Argentina

Cele mai recente sosiri au fost, toate, în ultimele săptămâni de sarcină, potrivit agenţiei naţionale pentru migraţie.

Se crede că femeile vor să se asigure că bebeluşii lor se nasc în Argentina pentru a obţine cetăţenia argentiniană.

Numărul de sosiri a crescut în ultima vreme, ceea ce presa locală sugerează că este un rezultat al războiului din Ucraina.

Dintre cele 33 de femei care au sosit joi în capitala argentiniană cu un singur zbor, trei au fost reţinute din cauza unor “probleme cu documentele”, alăturându-se altor trei care au sosit cu o zi înainte, a declarat pentru La Nacion şefa agenţiei de migraţie, Florencia Carignano.

Femeile ruse au declarat iniţial că vizitau Argentina în calitate de turişti, a precizat ea. “În aceste cazuri am realizat că nu au venit aici pentru a se implica în activităţi turistice. Ele însele au recunoscut acest lucru”.

Ea a spus că femeile doreau ca copiii lor să aibă cetăţenie argentiniană, deoarece aceasta le oferea mai multă libertate decât un paşaport rusesc.

“Problema este că ele vin în Argentina, îşi înscriu copiii ca fiind argentinieni şi pleacă. Paşaportul nostru este foarte sigur în întreaga lume. Acesta le permite [deţinătorilor de paşapoarte] să intre în 171 de ţări fără viză”, a declarat Carignano.

De asemenea, a avea un copil argentinian accelerează procesul de obţinere a cetăţeniei pentru părinţi. În prezent, ruşii pot călători fără vize în doar 87 de ţări.

Un avocat al celor trei femei care au fost reţinute joi a declarat că acestea sunt “încarcerate pe nedrept”, deoarece sunt reţinute sub suspiciunea de a fi “false turiste”. Acesta este un termen “care nu există în legislaţia noastră”, a declarat Christian Rubilar.

“Aceste femei care nu au comis nicio infracţiune, care nu au încălcat nicio lege privind migraţia, sunt private ilegal de libertate”, a adăugat el.

Ulterior, femeile au fost eliberate.

La Nacion a atribuit creşterea spectaculoasă a sosirilor de cetăţeni ruşi războiului din Ucraina, afirmând că “pe lângă faptul că fug de război şi de serviciile de sănătate din ţara lor, femeile sunt atrase de dreptul de intrare fără viză în Argentina, precum şi de medicina de înaltă calitate şi de varietatea de spitale”.

Un site web în limba rusă văzut de BBC oferă diverse pachete pentru viitoarele mame care doresc să nască în Argentina. Site-ul anunţă servicii precum planuri de naştere personalizate, transferuri de la aeroport, lecţii de spaniolă şi reduceri la costul şederii în “cele mai bune spitale din capitala argentiniană”.

Pachetele variază de la “clasa economică”, începând de la 5.000 de dolari, la “clasa întâi”, începând de la 15.000 de dolari.

Site-ul spune că fondatorul său facilitează turismul pentru naştere şi oferă sprijin pentru migraţie din 2015, iar compania spune că este “100% argentiniană”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *