Milioane de oameni intră în lockdown total de la 1 iunie! Nivel record de infectări – Capital

Prim-ministrul malaezian Muhyiddin Yassin a anunţat vineri un lockdown total la nivel naţional în luna iunie, pe fondul nivelului record atins de infectările cu coronavirus, transmite Reuters.

Lockdown-ul cel mai strict va fi impus între 1 şi 14 iunie în toate sectoarele economice şi sociale, urmând să funcţioneze doar serviciile esenţiale, a precizat şeful guvernului.

Propagarea coronavirusului a fost mai accelerată în ultimele săptămâni, parţial din cauza variantelor înalt transmisibile, ceea ce a pus o presiune suplimentară pe capacităţile spitalelor.

Potrivit lui Muhyiddin, dacă numărul de infectări va scădea după primele două săptămâni, guvernul va permite ca anumite sectoare să se redeschidă treptat în următoarele patru săptămâni, după care toate sectoarele economice vor putea funcţiona.

Malaezia a raportat vineri 8.290 de cazuri noi de infectări cu coronavirus, un record pentru a patra zi consecutiv, şi un număr total de 549.514

Vineri au fost raportate şi 61 de decese, al căror bilanţ total a ajuns la 2.552.

Situația vaccinărilor din Malaezia

Malaezia a început programul de vaccinare împotriva COVID-19, însă criticii acuză ritmul lent. Până joi, circa 2,7 milioane de persoane primiseră cel puţin o doză de vaccin.

Malaezia a început vaccinarea contra noului coronavirus la sfârşitul lui februarie şi până în martie administrase aproape 250.000 de doze, conform ministrului sănătăţii, Adham Baba.

După ce bilanţul cazurilor de contaminare a început să crească îngrijorător la finele lui 2020, Malaezia a declarat stare de urgenţă, iar în ianuarie a impus un al doilea lockdown.

Poliţiştii din Malaezia care refuză să se vaccineze anti-COVID-19 „vor fi nevoiţi să plece din poliţie”, a declarat în martie comandantul acestora, citat de dpa.

„Sursa noastră de referinţă este Ministerul Sănătăţii, nu vreun şaman sau cercetător deviant”, a subliniat inspectorul general Abdul Hamid Bador, întrebat în legătură cu informaţiile în sensul că unii ofiţeri de poliţie ar refuza să accepte vaccinarea, a relatat agenţia de presă publică malaeziană Bernama.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *