Ministerul de Interne bulgar, acuzat de o fraudă de 6 milioane din fonduri UE – Esential

Anchetatorii OLAF acuză ministerul de interne din Bulgaria de abuz în serviciu într-un dosar privind achiziționarea a 350 de mașini de teren pentru poliție, cu fonduri europene, relatează Euronews.

Potrivit OLAF, Bulgaria ar fi încălcat termenii privind acordarea banilor europeni, cumpărând în schimb mașini de teren (SUV) de mâna a doua pentru dotarea poliției. În joc ar fi 5,95 de milioane de euro, bani care ar urma să fie recuperați de Comisia Europeană.

“Ministerul bulgar de interne a încălcat termenii înțelegerii privind acordarea fondurilor UE achiziționând SUV-uri vechi în locul unor mașini de teren noi pentru poliție”, a transmis OLAF, într-o declarație de presă. “Am recomandat recuperarea a aproximativ 6 milioane de euro, bani din fonduri europene, iar o anchetă împotriva oficialilor bulgari este luată în calcul”.

OLAF a demarat prima oară o anchetă în iulie 2018 după ce Fondul de Securitate European a acuzat autoritățile de fraudă și de utilizarea neconformă a fondurilor europene.

Procurorul general al Bulgariei a fost îndemnat să demareze o anchetă pentru abuz de putere împotriva oficialilor din minister.

UE și autoritățile naționale pot analiza datele OLAF înainte de a decide dacă vor urma recomandările Oficiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *