Ministerul Sănătății va achiziționa 12 caravane pentru screeningul cancerului de col uterin şi cancerului mamar, care să se deplaseze prin țară

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Ministerul Sănătății va achiziționa 12 caravane pentru screeningul cancerului de col uterin şi cancerului mamar, pentru a se deplasa prin ţară, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit News.ro. El mai spune că intenţionează să aibă o discuţie cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor pentru a putea fi acordate în acest mod şi servicii farmaceutice.

MamografieFoto: Auremar | Dreamstime.com

Alexandru Rafila a fost întrebat, vineri, la finalul şedinţei de Guvern, dacă poate oferi mai multe detalii legate de înfiinţarea de caravane, având în vedere că în nota de fundamentare a proiectului privind Strategia Naţională de Sănătate 2023-2030, adoptată vineri, era prevăzut şi acest lucru.

„Prin alt act normativ, prin acel proiect de ordonanţă de urgenţă aprobat de Guvern, am şi uşurat modul de funcţionare a acestor servicii medicale mobile, care să poată să ofere servicii periodic în localităţi rurale. Dacă ne referim la PNRR, suntem avansaţi în achiziţionarea a 12 caravane pentru screeningul cancerului de col uterin şi cancerului mamar, să poată deplasa în ţară. În mod similar putem furniza şi alte servicii medicale şi mă gândesc foarte serios să discutăm şi cu Colegiul Farmaciştilor ca să putem acorda şi servicii farmaceutice, pentru că, ştiţi bine, o altă problemă care apare în unele localităţi din mediul rural este lipsa unei farmacii. Şi dacă periodic, o dată pe săptămână, există posibilitatea unei unităţi mobile care să ofere fie consultaţii, asistenţă medicală, fie servicii farmaceutice, cred că lucrul ăsta se poate face într-un timp, nu foarte lung, începând de anul viitor”, a declarat ministrul Sănătății.

Foto: Dreamstime.com.

spot_imgspot_img