Ministrul Apărării, după ultimele atacuri lansate de ruși asupra Portului Reni de la Dunăre: Nu au fost amenințări militare directe la adresa teritoriului României

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a reacționat dumunică după ultimele atacuri masive cu drone lansate de ruși asupra regiunii Odesa, el spunând că acestea au vizat și infrastructura Podului Reni de la Dunăre, dar că „în niciun moment nu au existat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”.

Atac in portul ReniFoto: Captura video

Un nou atac cu 25 de drone lansat de Rusia la primele ore ale zilei de duminic ă a lovit și a deteriorat infrastructura portuară din regiunea Odesa, rănind doi civili, au anunțat Forțele Aeriene ucrainene, conform Reuters. Unele surse media ucrainene au raportat explozii în portul Reni, unul din cele două porturi de la Dunăre operate de Ucraina.

​Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook, în care „condamnă cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina de către Federația Rusă”, spunând că „sunt nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”.

  • „Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, în cursul nopții trecute, asupra infrastructurii portului Reni.
  • În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.
  • Ministerul Apărării Naționale continuă, așa cum am precizat în repetate rânduri, implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate”, a mai transmis ministrul Apărării.
spot_imgspot_img