Ministrul apărării francez cere sancționarea unor generali ce au denunțat „islamismul” și au făcut apel la apărarea valorilor republicane – International

Ministrul francez al forţelor armate Florence Parly a cerut sancţiuni contra militarilor semnatari ai unui articol care denunţă „islamismul și hoardele din suburbiile” Franţei şi îi cere preşedintelui Emmanuel Macron să apere patriotismul, relatează AFP și Agerpres.

„În ceea ce îi priveşte pe militarii care au încălcat datoria rezervistului, evident sunt prevăzute sancţiuni, iar pentru cei care ar fi printre semnatarii semnalaţi, militari activi, i-am cerut şefului Statului Major să aplice regulile care sunt prevăzute în statutul militarilor, adică sancţiuni”, a declarat luni Parly pentru postul de radio France Info.

„Acestea sunt acţiuni inacceptabile”, a adăugat Florence Parly, care duminică a criticat „articolul iresponsabil”.

Articolul în cauză a fost publicat la 21 aprilie de săptămânalul de dreapta Valeurs Actuelles, fiind semnat de „20 de generali, o sută de înalţi gradaţi şi peste o mie de alţi militari”.

Militarii semnatari denunţă „ura dintre comunităţi” alimentată de „un anumit antirasism”, precum şi „islamismul şi hoardele din suburbii” care supun o parte a teritoriului „unor dogme contrare Constituţiei” franceze.

Ei se declară „dispuşi să sprijine politicile care vor lua în considerare salvgardarea naţiunii”. În săptămâna precedentă apariţiei acestui articol, Valeurs Actuelles publicase un editorial al fostului ministru de dreapta Philippe de Villiers, intitulat „Fac apel la insurecţie”.

Fratele semnatarului, Pierre de Villiers, fost şef al Statului Major al armatei franceze, este considerat un posibil candidat la alegerile prezidenţiale din 2022.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *