Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în vizită  în județul Harghita

Consiliul Județean Harghita solicită remedierea daunelor cauzate de inundații din fondul de rezervă 

Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-a aflat la sediul Consiliului Județean Harghita miercuri, 14 august unde a fost informat de către președintele consiliului județean Borboly Csaba și vicepreședintele instituției, Barti Tihamér în legătură cu investițiile județene.

În atenția ministrului a fost adusă situația specială datorată numeroaselor daune provocate de inundațiile din acest an. Borboly Csaba a precizat că din cauza acestor inundații, anual locuitorii județului sunt puși în pericol. Având în vedere faptul că în cursul zilei de luni s-a votat rectificarea bugetară, Consiliul Județean solicită finanțarea din fondul de rezervă guvernamentală a lucrărilor de reabilitare a daunelor cauzate de inundații pe drumurile județene și cele comunale, respectiv pentru refacerea podurilor. Până la această dată, pentru anul curent, valoarea pagubelor înregistrate de autoritățile județene și cele locale au fost estimate la valoarea de aproximativ 43 milioane de lei, din care în cazul drumurilor județene pagubele se ridică la 25 milioane de lei.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute și aspecte referitoare la lucrările de investiții de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, instituție subordonată consiliului județean. Conducerea județului, împreună cu reprezentantul guvernului au vizitat secția de boli infecțioase și pneumologie a spitalului județean de la Șumuleu Ciuc. Mutarea acestei secții spitalicești într-o clădire nouă este una dintre investițiile cele mai importante ale spitalului județean, având în vedere faptul că în momentul de față această secție funcționează într-un spațiu închiriat. În ceea ce privește secția de boli infecțioase și pneumologie de la Șumuleu Ciuc, ministrului Daniel Suciu consideră aici există medici extrem de buni, iar pentru ca aceștia să-și poată exercita meseria condițiile corespunzătoare se va căuta o soluție pentru ca mutarea secției într-o nouă clădire să fie sprijinită prin Compania Națională de Investiții.

Pentru reabilitarea patinoarului de la Gheorgheni, guvernul a alocat suma de 40 milioane de lei. Aspectele referitoare la această investiție au fost prezentate la fața locului de Barti Tihamér. Nu în ultimul rând, s-a efectuat o vizită la șantierului unde se efectuează lucrările de construire a bazinului de înot din localitatea Gheorgheni.

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *