Ministrul Educației anunță primele schimbări din învățământ: Vom regândi planurile cadru. Nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline – Educatie

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că planurile cadru vor fi regândite, iar unele discipline vor dispărea din orarul elevilor.

„​Să regândim planurile cadru. Nu este vorba de tăiat trei ore. ci de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline asta este adevărul. Sunt dispusă să fac absolut totul ca elevilor să le fie bine. (…) Planurile acestea cadru le vom regândi, să fie constrite din perspectiva a ceea ce un elev poate duce”, a spus Anisie, la Europa FM.

Ministrul Educației a precizat că „toată lumea înțelege că nu mai putem pune atâta presiune pe copii pentru că nu ajungem la rezultate”.

Planul cadru este un document școlar elaborat la nivel de stat de Ministerul Educatiei și are un caracter unic si obligatoriu pentru fiecare stadiu de pregatire si tip de scoală, cuprinzând obiectele de studiu din fiecare clasă, numarul de ore aferente săptămânal fiecarei discipline, pentru a putea asigura elevilor din toate școlile din țară, de același grad si profil, aceeasi pregatire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *