Ministrul Educației: Nu se elimină transportul gratuit pentru elevi / Sunt discuții pentru ca studenții să aibă acces la călătorii gratuite pe calea ferată – Educatie

Nu se elimină transportul gratuit pentru elevi, iar în ceea ce privește studenții sunt discuții la nivelul Ministerului Transporturilor pentru acces la călătorii gratuite pe calea ferată, a declarat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. ”Nu a luat nimeni în considerare eliminarea totală a gratuităţii”, a precizat Cîmpeanu.

“Nu se elimină transportul gratuit pentru elevi. Există transportul local şi există naveta, care se decontează. Pentru studenţi sunt anumite discuţii, doar la nivelul Ministerului Transporturilor, pentru moment, este vorba de accesul la călătorii gratuite pe calea ferată. Nu a luat nimeni în considerare eliminarea totală a gratuităţii”, a precizat Sorin Cîmpeanu la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Întrebat ce poziţie va susţine în Guvern în legătură cu transportul studenţilor pe calea ferată, acesta a răspuns că poziţia sa este una în interesul educaţiei.

“Poziţia mi-am exprimat-o în mod reperat şi este aceea pe care o puteţi presupune: în interesul educaţiei. De altfel, e aceeaşi poziţie pe care mi-am exprimat-o, chiar dacă asta a supărat multă lume, când am spus că înţeleg importanţa fiecărui domeniu, înţeleg şi regret pierderile pe care le suferă fiecare domeniu, însă dacă mă întrebaţi ca ministru al Educaţiei, susţin deschiderea cu prioritate a şcolilor, în faţa deschiderii oricăror alte entităţi, a căror importanţă nu o contest, dar fiind ministrul Educaţiei evident voi susţine în primul rând interesele educaţiei”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *