Ministrul Sănătății a răbufnit! Ce spune Ioana Mihăilă despre personalul medical ce nu se vaccinează – Capital

0

Ministrul Sănătății a răbufnit! Faptul că o mare parte din personalul medical refuză vaccinarea a trezit reacția Ioanei Mihăilă.

Ea a declarat că la nivelul ministerului se dorește ca personalul medical neimunizat să aibă o interacțiune limitată cu sistemul de sănătate.

Ministrul Sănătății a răbufnit: ”Este inacceptabil!”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, vineri, că este inacceptabil ca personalul medical să aibă reticenţă la vaccinare.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a fost întrebată, vineri, la HotNews LIVE, de ce există reticenţă la vaccinare la personalul din DSP-uri şi spitale şi a afirmat: ”Mi se pare inacceptabil să existe această reticenţă.

Înclusiv în ordin, cred că şi în forma finală, am prevăzut un stimulent să încerce să atingă o ţintă cât mai mare de vaccinare în rândul personalului medical.

Un stimulent însemnând că partea asta de relaxare, de redeschidere de noi secţii în spital, să se facă cu condiţia ca personalul medical să fie vaccinat într-o proporţie de 70% sau să existe acest balans între personalul nevaccinat care va purta echipament de protecţie şi nu-i foarte confortabil în lunile de vară să umbli în echipament complet de protecţie sau personalul vaccinat care va purta echipament de protecţie, într-o formă mai sumară, evident mai confortabilă”.

”Sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva”

Întrebată dacă asistenţii medicali nevaccinaţi vor putea intra în sălile de operaţie, Mihăilă a mai precizat: ”În principiu, am prefera ca asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacţiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecţie”, potrivit news.ro.

Potrivit ultimelor date oficiale transmise de CNCAV cu referire la personalul medical, până la data de 12 aprilie, din totalul personalului medico-social s-au vaccinat 291.812 persoane cu doza I şi 261.435 cu doza II.

În 8 mai, Ioana Mihăilă a declarat că nu este cazul ca vaccinarea să devină obligatorie pentru categorii profesionale precum cadrele din sistemul sanitar sau cele din învăţământ.

“Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva şi să obţinem un procent mare al personalului vaccinat, aşa încât obligativitatea să nu fie necesară”, afirma ministrul Sănătăţii.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *