Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Trebuie să fim precauți. Nu suntem într-o scădere a cazurilor – Coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat, sâmbătă, că numărul cazurilor de COVID-19 nu este în scădere în România și că cetățenii trebie să fie precauți în continuare. Tătaru a subliniat că personalul medical din România este în continuare expus infectărilor cu noul coronavirus.

“Suntem în acest moment într-un scenariu în care avem patologie și infectare în tot ce înseamnă persoane instituționalizate și cămine de bătrâni, persoane care îngrijesc aceste persoane, precum și corpul medical. Sunt secții care sunt expuse, primirile de urgențe, terapiile intensive, secțiile de boli infecțioase. Precauțiile trebuie să existe în continuare, tocmai pentru că vorbim de o posibilă relaxare după 15 mai”, a declarat ministrul Sănătații laTârgu Mureș.

Nelu Tătaru a avertizat că în România nu a scăzut numărul de infectări cu noul coronavirus ci doar s-a stabilizat.

“Suntem încă pe acel platou, nu suntem într-o scădere, suntem într-o reglare a număruluid e cazuri, constante. Rămânem totuși la 300 de cazuri noi, ceea ce înseamnă că trebuie să avem și să respectăm aceste precauții. Trebuie să fim precauți. Nu suntem într-o scădere a cazurilor. Rog societatea civilă la distanțare socială și autoizolare”, subliniat ministrul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *