Minunile unei aventuri spectaculoase in saua unei motociclete motocross

Cand spui motocross, te gandesti, cu siguranta, la acele motociclete de cursa pe drumuri de munte. Motocross are o semnificatie aparte. Daca intri in lumea sporturilor cu motor si stii cum sa protejezi integritatea corpului tau, cu siguranta te afli deja intr-o lume extrem de fascinanta. Dar oare stii ce inseamna, in detaliu, motocrossul si care sunt cele mai bune produse de tip casti motocross? Iata ce te intereseaza in continuare!

Motocross si tot ce trebuie sa stii despre el

Există multe discipline interesante în lumea sportului cu motor, dar puține dintre ele sunt la fel de interesante ca motocrossul. Pe urmele acestei discipline putem găsi lupta corp la corp, alunecarea eficientă pe pietriș și noroi și, în sfârșit, motociclete care zboară pe cer. Motocrossul este un sport pentru oameni fără frică și fani înfometați de performanțe fenomenale.

Cum se defineste motocrossul?

Pe scurt, motocross este o cursa de motociclete pe piste de pietris. Totusi, totul este mult mai complex si mai extins. De-a lungul timpului, a evoluat în diferite competitii, iar in întreaga lume se tin multe campionate, care difera in ceea ce priveste regulile. Deci, sa trecem la treaba.

In primul rand, majoritatea competitiilor de motocross au loc pe pistele de pietris, noroi sau iarba mentionate mai sus. Unele discipline se desfasoara in arene speciale, unde motociclistii nu doar calatoresc, dar cel mai adesea sar si efectueaza cascadorii spectaculoase. 

Curse si casti motocross

Cursele de motocross incluse în Campionatele Mondiale dureaza de obicei 30 de minute + doua ture. Cu toate acestea, durata curselor depinde de rangul competitiei, asa ca distanta de la serie la serie difera. Motociclistii concureaza pe curse de fond, adica pe motociclete similare ca forma cu masinile de enduro. Cu toate acestea, in cazul unei cruci, acestea nu sunt omologate pentru utilizare rutiera. Aceasta inseamna fara iluminare, fara oglinzi sau o evacuare aprobata. Ele difera si prin performanta suspensiei si transmisiei. Motocicletele folosite in prezent in competitiile de motocross variaza de la 50 la 525 cmc. Nu uita nici de manusile moto iti vor fi de folos!

Legat de castile motocross, datele de specialitate au confirmat deja anumite informatii care sunt deja cunoscute publicului larg. Cu alte cuvinte, este vorba despre acele casti folosite in concursurile de motocross. Atunci cand iti propui sa alegi cel mai bun sortiment de casca pentru calatoriile cu motocicleta, trebuie sa tii cont de o regula generala.  Cea mai buna casca pentru motocicleta ofera protectie termica impotriva caldurii excesive, a temperaturilor scazute dar si a focului, cel putin temporar!

Casca motocross, sau enduro, cum mai este cunoscuta in randul iubitorilor de motocicleta este destinata pasionatilor de motocross, are un design dinamic, ofera protectie completa si include si un cozoroc alungit in partea din fata. De obicei, castile enduro nu sunt folosite in uzul conventional deoarece sunt voluminoase. Descoperiti gama completa de casti moto pe Unimotors dealer autorizat echipamente moto diverse.

Alegerea unui asemenea accesoriu este definitorie atunci cand vorbim de protectia si integritatea corpului si a capului, in mod special, in cazul nefericit al unui accident.

Principalele criterii in alegerea cele mai bune casti de protective motocross vizeaza o serie de criterii, cum ar fi: gradul de protective oferit, greutatea si forma, ventilatia si izolatia fonica, marimea si functiile speciale oferite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *