Mircea Scăunaşu a fost numit director general al…

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Philip Morris International l-a numit pe Mircea Scăunaşu în funcţia de director general pentru România. La 1 martie 2023, acesta va prelua mandatul de la Daniel Cuevas, care a condus compania în ultimii doi ani şi a fost numit director general al Philip Morris Italia, cea mai mare piaţă de produse fără fum a PMI din Europa*, cu peste 3 milioane de utilizatori.


În calitatea sa de director general, Daniel Cuevas a contribuit semnificativ la creşterea şi poziţionarea companiei ca partener important şi responsabil al economiei româneşti şi unul dintre principalii contribuitori la bugetul României. Mai mult, în timpul mandatului său, tranziţia către o Românie fără fum s-a accelerat, cu o creştere remarcabilă a cotei de piaţă, sute de milioane de dolari investiţi în fabrica din Otopeni şi o creştere constantă a numărului de utilizatori IQOS. Un punct important pe agenda lui Daniel Cuevas a fost acela de a pune întotdeauna consumatorii în centrul activităţilor companiei şi de a veni în întâmpinarea acestora cu lansări de produse şi servicii noi, cum ar fi IQOS 3 DUO, lil SOLID 2.0 şi VEEBA.

Mircea Scăunaşu este primul român care va conduce echipa Philip Morris România din funcţia de director general, după un mandat de succes în Philip Morris International Duty Free, unde a deţinut funcţia de Global Head Commercial Operations. Cu o experienţă în business de peste 26 de ani şi 18 ani în Philip Morris International, Mircea Scăunaşu este un profesionist cu o vastă experienţă în domeniul comercial. Şi-a început cariera în Philip Morris România în anul 2004, iar ulterior a preluat poziţia de Manager Sales Strategy, Philip Morris Asia Pacific. În 2017, în calitate de Director de Vânzări, a avut o contribuţie semnificativă la lansarea şi comercializarea cu succes a IQOS pe piaţa din Polonia.

Mircea Scăunaşu deţine o diplomă în administrarea afacerilor (MBA) de la Universitatea din Ottawa şi o diplomă în Transition to Business Leadership de la Institutul Internaţional de Dezvoltare a Managementului (IMD) din Elveţia.

Mă bucur să mă alătur unei echipe puternice, de oameni talentaţi şi sunt sigur că împreună vom construi o Românie fără fum. Misiunea mea este aceea de a consolida business-ul local şi de a accelera procesul de creştere pentru produsul nostru fără fum, IQOS, care se bucură deja de succes în România. Am acceptat provocarea de a pune pe piaţă alternative la continuarea fumatului şi dorim să informăm corect cele 5 milioane de fumători români adulţi despre reducerea riscurilor asociate fumatului. Prin inovare şi cercetare continuă, ne asigurăm un portofoliu divers de produse şi facem eforturi susţinute ca un număr cât mai mare de fumători români adulţi să facă pasul către un viitor fără fum. ” – Mircea Scăunaşu, Director General Philip Morris România.

Philip Morris România este afiliat al Philip Morris International, o companie care transformă industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum. Viziunea companiei este de a înlocui ţigările cu produse cu risc redus care – deşi nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de PMI, a fost lansat în România în octombrie 2015 şi a crescut constant de la lansare. PMI a făcut investiţii semnificative în fabrica din Otopeni – până la finalul anului 2023 investiţia va depăşi 600 de milioane de dolari – pentru a dezvolta capacităţi de producţie a produselor din tutun încălzit, investiţii care au transformat-o într-o fabrică de ultimă generaţie la nivel mondial. 

* Estimare făcută în baza volumului livrărilor de unităţi de tutun încălzit.

**

Echipa de management a Philip Morris România e compusă din Mircea Scăunaşu (Managing Director), Joao Brigido (Manufacturing Director), Denys Strobykin (Director Marketing & Digital), Claudiu Ilian (Director Commercial Operations), Stere Garofil (Head of Project Management Office), Dragoş Bucurenci (Director External Affairs), Emma Zeicescu (Director Communications), Denisa Cristea (Head of Business Planning), Luminiţa Florea (Director People & Culture) şi Răzvan Costi (Senior Legal Counsel).

***

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) este o companie internaţională de top din industria tutunului care  şi-a propus să construiască un viitor fără fum şi să îşi extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conţin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în ţigări şi produse fără fum, inclusiv produse care încălzesc tutunul (heat-not-burn), produse cu nicotină pentru uz oral sau produse cu vapori cu conţinut de nicotină, care sunt vândute pe pieţele din afara SUA. Din 2008, PMI a investit peste 9 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta ştiinţific şi comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulţii care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea ţigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacităţi de evaluare ştiinţifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice şi comportamentale, cât şi studii ulterioare introducerii pe piaţă.  

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, şi a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) şi a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătăţii publice.  

În 30 septembrie 2022, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 70 de pieţe (excluzând Rusia şi Ucraina). PMI estimează că aproximativ 13,5 milioane de adulţi din întreaga lume, au trecut deja la IQOS şi au renunţat la fumat.  

Cu o bază solidă şi o expertiză semnificativă în ştiinţele vieţii, în februarie 2021, PMI şi-a anunţat ambiţia de a se extinde în domeniile wellness şi de îngrijire a sănătăţii şi de a oferi produse şi soluţii inovatoare care urmăresc să răspundă nevoilor pacienţilor şi consumatorilor. Pentru mai multe informaţii puteţi vizita www.pmi.com şi www.pmiscience.com.

(Articol susţinut de Philip Morris.)

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa contact@news20.ro.

spot_imgspot_img